Mikael Tornving söner
Mikael Tornving har två söner som båda sökt sig till en tuff brsnch. - Foto: Stella Pictures

Mikael Tornvings söner har vuxit upp – briljerar i annan, tuff bransch

Mikael Tornving är en av landets mest uppskattade komiker och programledare. Han har två söner som idag är vuxna men som valt en annan bana som Mikael är familjär med.


I två säsonger har "Kompani Svan" sänts på Kanal 5 och discovery+. 

I programmet sätts tolv svenska kändisar på prov både fysiskt på sätt de absolut inte föreställt sig innan. De drillas hårt av inga mindre än komikern Mikael Tornving och tidigare skidåkaren Gunde Svan i en rad militära övningar.

Kompani Svan. Bildkälla: Warner Bros. Discovery

Många deltagare har vittnat efter inspelningarna om att det hela "varit bland det värsta de någonsin varit med om" och de pressas till gränser som de aldrig skulle göra annars. 

Många tittare har ofta uttryckt på sociala medier att de imponeras mycket av just Tornving och Svans ledarskap vilket lett till frågan: Har Gunde och Mikael en historia inom det militära?

Och ja, sanningen är faktiskt den att båda har det. 

Sedan tidigt åttiotal har Micke Tornving varit reservofficer vid Jämtlands fältjägarregemente i Östersund. Han har tillhört reservstyrkan sedan 1988 som kapten, och han har gjort FN-tjänst i Libanon, detta enligt en intervju i Aftonbladet. Micke har även varit ställföreträdande bataljonschef för Telgehusbataljonen. 

Gunde Svan å andra sidan har gjort lumpen och mellan åren 1982 och 1983 gjorde han värnplikt vid Jämtlands fältjägarregemente som en del av idrottsplutonen.

Mikael Tornvings barn går i pappas fotspår

Någonting som är ganska intressant är hur det sociala arvet kan spela in i vilka val man gör här i livet. Då Gunde Svan är en riktig skidlegendar kom det kanske inte som någon chock att hans barn också blivit baddare på idrott. 

Ferry Svan tillsammans med Pär Lernström. Bildkälla: Jessica Gow/TT

Dottern Julia Svan har även hon tävlat i skidåkning. Detta medan sonen Ferry tävlar på internationell nivå inom timmersport.

Och när det kommer till Mikael Tornvings barn har även de valt att doppa en tå i pappas gamla fotspår. 

Hugo Tornving föddes den 6 mars år 1998 och är idag 26 år. Harald Tornving och föddes den 30 november år 2001 och fyller i år 23 år. Båda barnen fick Mikael tillsammans med ex-frun Gunilla Holmkvist

I Fördomspodden berättade Tornving att barnen nyligen flyttat ut och berättade då i farten att de glidit in i samma bransch – vilket är inom Försvarsmakten. 

2018 skrev Försvarsmakten om att Hugo blivit plutonschef. 

– Det kändes stort. Man visste inte riktigt vad man kunde förvänta sig, men det har gått väldigt bra och vi har bra kontakt med befälen, sa han då. 

Imponerande!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!