Mikael Tornving
Mikael Tornving har berättat om sitt nya liv. - Foto: Stella Pictures

Jobbar tio veckor per år – så mycket tjänar Mikael Tornving

Mikael Tornving har i flera intervjuer gått ut och berättat om sitt nya minimalistiska liv samt det faktum att han endast arbetar tio veckor per år.


När Mikael Tornving gästade Framgångspodden med Alexander Pärleros så var ett huvudämne i avsnittet en del om Tornvings ekonomiska tänk. Han har nämligen gjort en stor omställning i livet där han sålde sin tidigare, stora lägenhet och la om sina livsvanor för att kunna sluta jobba lika mycket som tidigare.

Han berättade även om ett tillfälle när han var yngre då han begärde lägre lön från sin arbetsgivare. 

– Varför gjorde du det?, frågade Pärleros. 

Därför bor Mikael Tornving på bara 38 kvadrat

– Min chef erbjöd mig en lön. Och jag gick ned i alla fall 10 000 kronor... Då frågade han naturligtvis varför jag gjorde det? Men det var ju så här att... detta var ju ett konsultbolag och jag visste ju att jag skulle mätas på vad jag drog in. Då ville jag jobba ifred under sex månader för att jag gissade att det skulle ta mellan sex månader till ett år innan jag hade någon slags intäkt att prata om, sa han och fortsatte:

Mikael Tornving berättade om sitt nya liv hos Alexander Pärleros. Bildkälla: Stella Pictures

– Ju mindre jag kostar det här företaget under lärlingsperioden, desto tryggare kan jag vara i lärprocessen då man ska bygga ett nätverk och andra saker som tar tid. Så hade jag ju även möjligheten att ta lägre lön då jag bodde billigt, kunde gå till jobbet och så vidare. Men för mig är det viktigt att inte behöver känna stressen över att jag måste leverera på en hög nivå NU. Utan man kan smyga upp dit när siffrorna gått upp, avslutade han. 

Så mycket tjänar Mikael Tornving

Idag arbetar Tornving med Jeopardy och Kompani Svan vilket då tar cirka tio jobbveckor per år av hans tid. 

Men hur får han det att gå ihop då?

"Jag frågade om att få lägre lön", berättade Mikael. Bildkälla: Stella Pictures

Bland annat har Mikael sålt av lite skog uppe i Jämtland. I jobbväg så har Nyheter24 kikat upp hans inkomst. 

2022 hade Mikael Tornving en fastställd förvärvsinkomst på 628 600 kronor. Han hade även ett överskott av kapital på 259 794 kronor. 

Mikael Tornving om de sämsta förlorarna i Jeopardy: "Tydligt"

Hans bolag Mikael Tornving AB har tillgångar på omkring sex miljoner kronor. Han har även ett bolag som sysslar med skogsförvaltning där inte omsättningen syns. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!