Bolaget
Det arbetade killarna i Bolaget Records med innan framgångarna. Bildkälla: TT/Fredrik Sandberg/Instagram/bolagetrecords

Det jobbade Bolaget-killarna med innan succén

Gruppen Bolaget Records har på kort tid nått extrem framgång. De toppar listor och slår rekord efter rekord i musikbranschen. Men vad arbetade de med innan genomslaget?


Falunkillarna William Ahlborg, född 1998, Oliver Norqvist, född 1996, Gustav Jörgensen, född 1997, och Adam Bergestål, född 1997, är grabbarna bakom succé-bandet Bolaget Records

De skrev sin första låt "Fem komma tvåan" år 2019 på en vanlig förfest, som en "rolig grej". 

Bolaget har vunnit på att inte vara musikaliska 

Idag toppar de listorna och slår rekord efter rekord i musikbranschen. De är just nu aktuella med turnén "Rodeo". I slutet av 2023 gjorde dessutom SVT dokumentären "Sagan om Bolaget" om de fyra killarna. 

Dokumentären handlar om deras framgång och den osannolika berättelsen om hur fyra hockeykillar från Falun gick om flera framgångsrika personer i branschen. 

Vois vd rasar mot Fröken Snusks nya låt

I en intervju med Expressen delar de medieskygga killarna med sig om framgången. William Ahlborg säger att han tror att de vunnit på att de inte tagit in folk som "kan musik" eller är "musikaliska på riktigt". 

Det jobbade Bolaget-killarna med innan genombrottet

De har haft Sveriges mest spelade låt två år i rad, något som sätter stor press på grabbarna. 

Bandet som lurade Spotify – tjänade hundratusentals kronor

För Expressen förklarar gruppen att allt började med en låt som skrevs mest på skoj och utan musikalisk bakgrund. Fem år senare har de flera hits och tiotals miljoner streams. Låten "Kan Inte Gå" har exempelvis hela 81,5 miljoner streams på Spotify i dagsläget.

Innan bandets stora framgångar arbetade Adam Bergestål och Gustav Jörgensen på träfabrik. William Ahlborg servade kaffemaskiner och fyllde på kaffebönor. Oliver Nordqvist satt i receptionen på Scandic. 

– Vi kunde faktiskt ingenting från början, utan har lärt oss utefter vägen, säger Gustav till tidningen.

Gunilla Persson och Rasmus Gozzi släpper musik ihop

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!