Anders Öfvergård visar nu sitt nya hus som han jobbat hårt med i nästan ett års tid.
Anders Öfvergård visar nu sitt nya hus som han jobbat hårt med i nästan ett års tid. - Foto: Stella Pictures, Forsgrens Timmerhus

Anders Öfvergård visar sitt nya drömhus: "Jätteglad"

Fyra meter höga fönster. En egen relaxavdelning. Sju rum. Och en magnifik takhöjd. Här är Anders "Arga Snickaren" Öfvergårds nya lyxhus.
– Jag är jätteglad, säger Anders Öfvergård om sitt nya drömställe.


Efter att Anders Öfvergård fick foten från TV4 då han betett sig opassande på en personalfest så fick den "Arga snickaren" en andra chans på sin gamla arbetsplats Kanal 5. 

Anders hade fått ett nytt byggprogram att sätta tänderna i. Nämligen en svensk version av det brittiska formatet Renovation Nation. I Anders och Kanal 5:s tappning fick programmet namnet Renoveringsdrömmar.

I samma veva som det stod klart att Anders hade fått nytt jobb på ”femman” så avslöjades det att han gripits på Ica Maxi Värmdö, misstänkt för att ha stulit ett par köttbitar.

Enligt chefen på den aktuella Ica-butiken var Anders något av ett arbetsmiljöproblem, och det var inte första gången som han ställde till med problem i butiken.

Faktiskt så hade situationen varit så påfrestande att Ica-chefen gick hem och firade med Champagne efter att Anders gripits, något som den väktare som grep Anders senare berättade i förhör med polisen.

I slutet av sommaren föll domen mot Anders Öfvergård, och han dömdes för ringa stöld. Straffet blev dagsböter på totalt 40 000 kronor.

Hånades av Leif GW Persson i direktsändning

Kriminologen Leif GW Persson kommenterade domen i TV4, och han menade att domen var rimlig.

– När han dyker upp så sätter man in specialspaning på honom, av en som har en stor erfarenhet. Det slutar med att han tas. Själv förnekar han gärningen, sedan blev han då dömd för några dagar sen. Jo, har han gjort det då? Ja, jag är nog ganska säker på att det är en korrekt dom. De har i detalj följt med vad han har hållit på med. När han scannar in så går han efter ett klassiskt modus operandi, sa Leif GW Persson.

GW reagerade också på att Öfvergård inför rättegången hade plockat in en av Sveriges främsta försvarsadvokater i form av Johan Eriksson.

– Av någon anledning har han Sveriges främsta brottsmålsadvokat Johan Eriksson. Rätten är enig, så jag har svårt att tro att han överklagar, sa GW.

Leif GW Persson var övertygad om att Anders Öfvergård var uträknad från offentligheten.

– Det här är den dyraste köttstölden någonsin. Nu är det inte läge att vara Arga snickaren. Hans inkomstbortfall kommer vara flera miljoner, sa GW, som trodde att Anders Öfvergård skulle förlora kring 90 procent av sina uppdrag.

Det köttet som Anders Öfvergård inte betalade för på Ica Maxi Värmdö, ett par dagar före midsommar. Leif GW Persson kallar det för den "dyraste köttstölden någonsin". Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Men trots "köttskandalen" har karriären fortsatt finfint för Anders Öfvergård. Han har synts gästa Bianca Ingrossos populära talkshow BIANCA och även varit med i äventyrsrealityn Över Atlanten.

Utöver lite jobb så har Anders även fullt upp på "husfronten". Nyligen rapporterade Nyheter24 att Öfvergårds hus på Värmdö ska till att säljas. På mäklarens hemsida beskrivs drömvillan som en "Unik, arkitektritad villa på höjden med sjöutsikt och egen brygga".

Villan utgörs av 10 rum fördelade på över 310 kvadratmeter. Utöver det så får köparen en tomt på över 4000 kvadratmeter. Men smakar det så kostar det – utgångspriset ligger på saftiga 25 miljoner kronor.

Anders Öfvergård har byggt drömhus i Åre

I februari 2023 kunde Nyheter24 rapportera om att Anders Öfvergård lagt vantarna på en stor tomt i skidparadiset Åre. För den 2 041 kvadratmeter stora tomten i Hallen i Åre så betalade Anders 1,5 miljoner kronor.

På Instagram har Anders Öfvergård delat med sig av bilder från de vackra omgivningarna. Bildkälla: Stella Pictures.
En liten inblick i Anders Öfvergårds nya fjällhus. Bildkälla: Stella Pictures.

Någon månad senare meddelade företaget Forsgrens Timmerhus att Anders Öfvergård hade slagit till på ett av deras hus. Det är av modellen Hovde, har en boyta på 165 kvadratmeter, 7 rum och läckra detaljer som fyra meter höga fönster.

Så mysigt – som från en saga! Bildkälla: Instagram/Forsgrens Timmerhus

"Vi tackar för förtroendet när en kräsen snickare väljer att köpa ett Forsgrens Timmerhus! Vi kommer följa Anders Öfvergårds resa från bygglov till hans färdiga hus. Stay tuned!", skrev de på sin Instagram.

I somras avslöjade Anders att grunden för huset var lagd, och efter att ha arbetat med huset i flera månader så står det nu äntligen klart. På Instagram visar Anders det färdiga resultatet – och det ser onekligen riktigt mysigt ut!

Anders Öfvergårds mysiga hus i Åre är nu klart. Bildkälla: Instagram/anders.ofvergard
Tänk att njuta av en sprakande eld här efter en dag i backen. Bildkälla: Instagram/anders.ofvergard

"Vilket drömhus det blev", skrev Anders till en liten videosnutt som visade huset.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!