Skoda Epiq elbil
Epiq är Skodas version av Volkswagen ID.2 - Foto: Skoda

Nya Skoda Epiq: Elbil med bra räckvidd för 25 000 euro

Skoda visade nyligen sin andra helt eldrivna modell i form av suven Elroq, och nu har det blivit dags för elbil nummer tre. Denna gång handlar det om den kompakta suven Epiq. Räckvidden ska ligga på upp till 400 kilometer, och priset kan bli så lågt som 25 000 euro.


Epiq är Skodas version av Volkswagens efterlängtade elbil ID.2, som ska bjuda på bra räckvidd till ett rimligt pris.

Till skillnad från ID.2, som är en traditionell halvkombi till formatet, är Skoda Epiq en liten suv. Modellen är en del av en större satsning från Skoda, med målet att lansera sex av modeller av elbil fram till 2026.

Betydligt högre bränslepriser: Nya regler blir “en kalldusch”

En elbil i Fabia-storlek

Måtten är kompakta med en totallängd på bara 4,1 meter, vilket är jämförbart med märkets trotjänare Skoda Fabia. Bagageutrymmet på i Epiq rymmer dock betydligt mer än i Fabia, med en volym på hela 490 liter.

Desigmässigt följer bilen Skodas nya Modern Solid-koncept. Detta innebär bland annat ett nytt formspråk för bilens front, samt en modern och luftig interiör som innehåller vad man kallar “slitstarka, praktiska och hållbara material”.

Modern Solid-konceptet innebär även att man har behållit fysiska reglage och knappar för viktiga funktioner interiört.

Biltvätt krossade bilens vindruta – en person till sjukhus

Skoda Epiq lanseras nästa år

I dagsläget är Skoda Epiq precis som syskonet ID.2 inte en färdig modell utan en konceptbil. Den färdiga bilen ska visas upp i början av nästa år. Leveranserna ska dra igång senare under 2025.

Den färdiga bilen ska enligt Skoda ha en räckvidd på upp till 400 kilometer vilket är riktigt bra för en elbil av denna storlek. Precis som Volkswagen med sin ID.2 siktar man på ett grundpris på låga 25 000 euro, motsvarande strax över 280 000 kronor.

– Skoda Epiq kommer att erbjuda mycket bil till ett attraktivt pris, en rymlig interiör i en kompakt storlek. Våra kunder vill ha valmöjlighet, vilket är anledningen till att vi expanderar vår portfölj av eldrivna modeller, speciellt i detta segment. Jag hoppas att dessa första designfoton visar hur Epiq kommer att skina med sin moderna design, sin räckvidd och sin användarvänliga teknologi – där prisvärdhet står i centrum, säger Klaus Zellmer, VD på Skoda Auto.

Sverige tar täten: Har säkraste vägarna i EU

Chockhöjda skatten på husbilar: Nya löftet från regeringen

Bil