7 modetips för att få till kontorsstilen

Så får du till kontorsstilen
Här ger Modette tips på hur du får till kontorsstilen! - Foto: Produktbilder. Instagram/@clairerose
Dela på Pinterest
Nu när vardagen är igång har Modette samlat ett gäng modetips som kan hjälpa dig att få ihop stilen på kontoret!

Artikeln innehåller produktlänkar. 

Så får du ihop kontorsstilen 

Nytt år och rutinerna är igång igen efter julledigheten. Men hur ska man klä sig till vardags nu när mjukisdressen inte är en lika självklar del av dagen? Med några enkla medel kan du få en stilsäker look som passar perfekt att bära på kontoret – alla dagar i veckan. 

Addera med fördel accessoarer som en snygg handväska, en keps och eller en snygg scarf! Ett par solglasögon är heller aldrig fel när vinter- eller vårsolen kommer på besök. Ta del av Modettes tips nedan!

Kavajen – perfekt plagg att klä upp eller klä ner

En kavaj är ett perfekt plagg för att få till en stil som känns dressad, men som samtidigt inte kräver mycket ansträngning. Kavajan går också lika bra att klä upp som att klä ner. Matcha med fördel med en t-shirt eller ett ribbat linne, jeans och ett par snygga sneakers – eller dra på en liten klack. På med nagellacket och du är good to go!


Svart kavaj från Arket

Randig kavaj från Arket

Den stickade tröjan är både varm, snygg och elegant 

Den stickade tröjan är inte bara fördelaktig då den värmer på ett härligt sätt. Den är också ett toppenplagg eftersom den är snygg och elegant att bära till vardags, kanske under eller varför inte slängd över axlarna över en kavaj? Stoppa in den stickade tröjan i en lång kjol eller bär den till ett par jeans eller kostymbyxor för en garanterad stilsäker look. 


Beige stickad tröja från Åhlens

Svart stickad tröja från H&M

Skjortan – en självklarhet för kontorsstilen 

En skjorta känns som ett givet plagg för att få till en snygg kontorslook, men faktum är att det går att bära den på olika sätt. Du kan till exempel ha en långärmad tröja i till exempel mörkblå, svart eller vitt under. Ha då skjortan lite uppknäppt, och du kan med fördel rulla upp ärmarna en del. Lägg till ett par höga jeans eller en kostymbyxa, ett par snygga örhängen, ett härligt nagellack och du är good to go även här. 




Blå skjorta från Zara

Vit skjorta från MQ.

Ett par snygga örhängen är pricken över i:et i de flesta outfits 

Oavsett vad du har på dig på kontoret är ett par snygga örhängen alltid ett härligt komplement. Örhängen kan göra vilken helsvart outfit som helst att se riktigt smashing och rolig ut! 


Stjärnörhängen från Åhlens

Hoops från Åhlens

Fjärilsörhängen från Edblad

Piffa upp vardagen med målade naglar 

Precis som ovan nämnda smycken kan målade naglar piffa upp vilken trött måndag som helst. En och annan färgklick är inte bara en detalj som är en bonus för dig, utan för alla som du möter! 


Turkost nagellack från & Other Stories

Rosa nagellack från Kicks

Rött nagellack från Kicks

Snygga sneakers och ta med klackarna till jobbet 

Ett par snygga sneakers kan aldrig bli fel. Ett par snygga, kanske lite loose jeans, en t-shirt och en stickad tröja slängd över axlarna är en galet snygg och 100 procent stilsäker look. Det och ett par härliga örhängen och ett nagellack som sticker ut är en riktig pangoutfit! Om du trivs i klackar och vill addera ett par härliga sådana till din jobbstil kan du med fördel ta med ett par – eller flera – klackar till kontoret som du byter om till där. Det kommer kännas både piffigt, superhärligt och snyggt! 



Klackar med rosett från Zara

Silvriga klackar från & Other Stories

Läderboots med klack från Zara

Sneakers från Nelly

Kostymbyxan är aldrig en dålig idé 

Ett par välsittande kostymbyxor är aldrig en dålig idé. Precis som ovan nämnda plagg är de toppen att styla med ett par sneakers eller en klack. 

Vida kostymbyxor från Åhlens

Randiga kostymbyxor från Arket

Hos influencern Claire Rose hittar du massvis med inspiration!