Marko Janković

Midfielder, Qarabag
Ålder: 28 år
Längd: 172cm
Vikt: 67kg
Marko Janković är en montenegrinsk professionell fotbollsspelare som spelar som mittfältare för den azerbajdzjanska Premier League-klubben Qarabağ och för det montenegrinska landslaget. Han föddes den 9 juli 1995.

Marko Janković är känd för sin skicklighet och förmåga att kontrollera spelet på mittfältet. Han har en imponerande teknik och är en viktig spelare för både sitt klubblag och landslaget.

Janković började sin professionella karriär i Montenegros högsta liga och gjorde snabbt ett namn för sig själv med sina imponerande prestationer. Hans talang uppmärksammades av Qarabağ, som värvade honom till sin klubb.

Sedan dess har Janković fortsatt att imponera med sin spelstil och har blivit en viktig del av Qarabağs mittfält. Han har också representerat Montenegro i flera internationella turneringar och har visat upp sin förmåga att konkurrera på den internationella scenen.

Marko Jankovićs framgångar på planen har gjort honom till en av Montenegros mest framstående fotbollsspelare. Hans talang och prestationer har gjort honom till en populär spelare både i sitt hemland och utomlands.

Sammanfattningsvis är Marko Janković en talangfull montenegrinsk fotbollsspelare som har gjort sig ett namn både i sin klubb Qarabağ och i Montenegros landslag. Med sin skicklighet och spelstil fortsätter han att imponera och visa upp sin förmåga på den internationella scenen.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik

Premyer Liqa

2023/24 - Qarabag 3 0 0 1 0

UEFA Europa League

2023 - Qarabag 4 0 0 1 0

UEFA Champions League

2023 - Qarabag 4 1 0 1 0 7.30

Friendlies Clubs

2023 - Qarabag 0 0 0 0 0

Euro Championship - Qualification

2023 - Montenegro 3 0 0 0 0 7.07