1 av 12
- Foto: Nyheter24/Bildbyrån
2 av 12
- Foto: Nyheter24
3 av 12
- Foto: Nyheter24
4 av 12
- Foto: Nyheter24
5 av 12
- Foto: Nyheter24
6 av 12
- Foto: Nyheter24
7 av 12
- Foto: Nyheter24
8 av 12
- Foto: Nyheter24
9 av 12
- Foto: Nyheter24
10 av 12
- Foto: Nyheter24
11 av 12
- Foto: Nyheter24
12 av 12
- Foto: Nyheter24

Italien lamslog Zlatan – och fick matchen precis dit de ville

Italien kom in i matchen med en plan. Att plocka bort Zlatan, och vinna matchen på snabba spelvändningar och breda yttrar, menar Anton Lundgren.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Sverige kom in i matchen mot Italien med den vilja som saknades mot Irland. De sprang smart, de passade bra och höll kyligt i bollen. Men det var också så Italien ville ha det.

Italienarna satsade på snabba omställningar och förlitade sig på Alessandro Florenzi och Antonio Candrevas lungkapacitet. De sprang fram på kanterna, från hörnflagga till hörnflagga, och gav inte de svenska yttrarna någon tid att jobba med.

De fokuserade på att låsa Zlatan Ibrahimovic. Daniele De Rossi närmast punktmarkerade den svenska stjärnan, och när han väl kom loss fick han inga skottlägen.

Den här tweeten förklarade Italiens försvarsspel ganska bra:

I andra halvlek klev Italien upp i planen ordentligt, och svenskarna blev stressade och släppte till onödiga lägen. Ett italiensk mål hängde i luften, och till slut kom det ju också när Eder vandrade in och avlossade.

Sverige spelade hela matchen som Italien tillät dem att spela, och trots en del chanser och 0–0 sent, får man fråga sig om man ska vara nöjd med det?

Italien gjorde precis det de ville.

Bäst i Sverige: Fansen, Andreas Isaksson, Guidettis vilja.

Sämst i Sverige: Emil Forsberg, Hamréns sena byten, Sebastian Larsson.

/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

1 timme sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.