Crosby visade vägen för Pittsburgh

​Pittsburghs lagkapten fick även en assist och hans fyra poäng i matchen var Crosbys bästa den här säsongen.

Sidney Crosby hade en tung höst och lyckades bara göra sex mål i de första 32 matcherna, ett knapert facit för en spelare som anses vara en av världens bästa. Efter jul har det vänt för Crosby som gjort 14 mål i de 16 senaste matcherna. Crosby var inte bara nöjd med sitt eget målskytte, han tyckte att det var kul att spela i en svängig match med många mål.

– Jag tycker att det är roligt, du får inte vara med i alltför många sådana, säger Crosby till nhl.com.

Crosby fick hjälp av svenske Patric Hörnqvist vid ett av målen, Hörnqvists 17:e assist.

Svenskar låg bakom Anaheim-seger

Rickard Rakell och Hampus Lindholm låg bakom Anaheims 3–2-seger mot San Jose. Rakell gjorde 1–0, hans elfte mål för säsongen, i första perioden och Lindholm 2–1 i andra perioden, vilket var hans fjärde mål för säsongen.