Henrik Lundqvist är inte bara målvakt, utan äger numera Washington Capitals om man får tro Wikipedia.
1 av 4
Henrik Lundqvist är inte bara målvakt, utan äger numera Washington Capitals om man får tro Wikipedia. - Foto: TT Bild / Faksimil / Wikipedia
Här räddar han en puck som så många gånger förr.
2 av 4
Här räddar han en puck som så många gånger förr. - Foto: AP / TT Bild
"Lunkan" höll nollan mot capitals.
3 av 4
"Lunkan" höll nollan mot capitals. - Foto: AP / TT Bild
Lundqvist säker sista utpost i Rangers.
4 av 4
Lundqvist säker sista utpost i Rangers. - Foto: AP / TT Bild

Efter nollan i natt – Lundqvist ny ägare i Washington Capitals

New York Rangers har haft det tufft i inledningen av NHL-säsongen. Men natten till torsdag kom lagets andra seger – samtidigt som Henrik Lundqvist höll höstens första nolla. Då trollade någon motståndarna Washington Capitals Wikipedia-sida.


Nattens resultat

Washington–NY Rangers 0–2 

Målen: John Moore, Ryan Callahan.

Anaheim–Calgary 3–2 

Målen, Anaheim: Dustin Penner, Kyle Palmieri, Teemu Selänne. Calgary: Lee Stempniak, Jiri Hudler.

Henrik Lundqvist är inte bara målvakt i New York Rangers, utan äger numera Washington Capitals – om man får tro Wikipedia. Det är någon som har haft lite kul och bytt ut ägaren till klubben på Capitals engelska Wikipedia-sida.

Trollandet kommer efter att "Kung Henrik" spikat igen och tog Rangers till en 2–0 seger borta mot Capitals natten till torsdagen. Någon tyckte då att han passade som ägare av huvudstadsklubben. Rangers har haft en tung säsongsstart och det här var lagets blott andra seger för säsongen på sex matcher.

"Oerhört skönt"

– Att jag inte släppte in några mål är en rolig bonus, det har blivit lite väl många i början av säsongen. Men det överlägset viktigaste var att vi vann. När man inte riktigt fått in den där vinnarkänslan, ens under försäsongen, är det så oerhört skönt att äntligen få en seger, säger han till Sportbladet efter matchen.

Rangers är ute på turné då renoveringen av egna hemmaarenan Madison Square Garden dröjer ytterligare några veckor. Att då vinna är extra viktigt, menar Lundqvist.

– Uppförsbacken blir väldigt tung om man bara förlorar och förlorar när man är ute och åker, men det här visar att vi är på rätt väg. Det känns väldigt bra, avslutar Lundqvist.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!