Milstolpe för Hörnqvist

Patric Hörnqvist kvitterade matchen mellan Nashville och Florida med sitt 30:e mål och fixade förlängning där hans Nashville vann.

FLORIDA. Patric Hörnqvist har varit en av de stora genombrottssvenskarna i NHL den här säsongen. I natt fick 23-åringen statistiskt bevis på sina framgångar. I Nashville Predators 3-2-seger över Florida Panthers sköt ex-djurgårdaren sitt 30:e mål för säsongen. Han är därmed den andra svensken efter Mikael Samuelsson att nå den platån under 2010.

Hörnqvists mål betydde 2-2 sent i den tredje perioden och ordnade fram en förlängning där den tidigare Leksandsbacken Francis Bouillon avgjorde matchen till Nashvilles efter en minuts spel.

Tack vare segern är Nashville nära att säkra en slutspelsplats i Western Conference. Med fem matcher kvar att avverka har laget nio poäng till godo på niondeplacerade Calgary Flames under slutspelsstrecket.

Fört Florida däremot ser loppet ut att vara kört i öst. Med sina 72 poäng ligger man åtta poäng bakom åttan Boston ovanför slutspelsstrecket. Då har Panthers sju matcher kvar på schemat.