Jimmie Åkesson tror att Sverige blir ett starkare lag utan Zlatan.
1 av 3
Jimmie Åkesson tror att Sverige blir ett starkare lag utan Zlatan. - Foto: TT Bild
Jimmie Åkesson på plats i Almedalen.
2 av 3
Jimmie Åkesson på plats i Almedalen. - Foto: TT Bild
Zlatan Ibrahimovic har gjort sitt i den gula tröjan.
3 av 3
Zlatan Ibrahimovic har gjort sitt i den gula tröjan. - Foto: TT Bild

Åkesson om att Zlatan slutat i landslaget: "Jag tror att laget kommer stärkas"

Många undrar förstås hur det kommer gå med landslaget nu när Zlatan Ibrahimovic har slutat. Men Sverigedemokraternas partiledare är positiv till framtiden.


Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson var under morgonen med i P1:s partiledarutfrågning och fick då frågan om han tror att landslaget kommer att bli bättre eller sämre nu när lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic har lagt landslagsskorna på hyllan.

– Det är ingen lätt fråga. Men jag tror personligen, att om man tittar på Island till exempel, som inte har den här fixstjärnan. De lyckas hålla ihop laget på ett annat sätt, när alla spelare inte hela tiden måste förhålla sig till den här fixstjärnan, säger Åkesson till Sveriges Radio.

– Så jag tror att laget som sådant kommer att stärkas. Det är klart att Zlatan blir ett oerhört avbräck med den otroliga kunskap och bollkunnande som han har naturligtvis.

Om man lite slarvigt ska prata om svenska värderingar, har Island eller Sverige stått för mest svenska värderingen det här EM:et?

– Island är ju mer så som vi byggde våra landslag tidigare. Helt klart. Det är kollektivet som är det viktiga, det är lagbygget där varje enskild spelare presterar på topp utifrån en laganda och så. Det har jag saknat ganska mycket hos det svenska landslaget under ganska många år tyvärr.

Hela utfrågningen av Jimmie Åkesson kan du höra på Sveriges Radios hemsida här.

När Zlatan anslöt till Manchester gjorde han det inte som vilken värvning som helst. Han kom nämligen dit i helikopter...

Vill du läsa fler nyheter från Nyheter24? Tanka vår sköna app.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Jimmie?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.