Guldbollen
1 av 8
Fotbollens envåldshärskare de senaste tre åren är även en het kandidat till titeln 2012. - Foto: PATRICK B. KRAEMER/SCANPIX
Guldbollen
2 av 8
Kaka dominerade fullständigt i världens tuffaste fotbollscup. Då tilldelades han priset. - Foto: WALTER BIERI/SCANPIX
Guldbollen
3 av 8
Först då fick han ta emot priset som världens bäste fotbollsspelare. - Foto: FRANCOIS MORI/SCANPIX
Guldbollen
4 av 8
Tidigare guldbollvinnare och kandidater tillsammans på scen. En viss svensk lyser med sin frånvaro. - Foto: Michael Probst/SCANPIX
Fotbolls-VM
5 av 8
Men det krävs mycket för att vinna den där jävla guldbollen. Cannavaro vann det största man kan vinna. - Foto: LUCA BRUNO/SCANPIX
Champions League
6 av 8
Zlatan skakar hand med fotbollens gigant. - Foto: Fabio Ferrari/SCANPIX
AC Milan
7 av 8
Max Allegri tror, och hoppas, att Zlatan plockar hem guldbollen redan i år. - Foto: Antonio Calanni/SCANPIX
Fotboll
8 av 8
Cristiano Ronaldo krossade Champions League, och då - världens odiskutabelt tuffaste fotbollsliga - Premier League. - Foto: JON SUPER/SCANPIX

Zlatan kan glömma guldbollen - än så länge

Zlatan Ibrahimovics tränare, Max Allegri, påstår inför kvällens match att den svenske superstjärnan förtjänar guldbollen. Bullshit, säger vi.


Zlatans konkurrenter

Det är inte många spelare som i dag kan konkurrera med Zlatan Ibrahimovic, men de som gör det - har ändå högre anseende i fotbollsvärlden.

Leo Messi och Cristiano Ronaldo är båda bättre och stekheta förslag att plocka hem det åtråvärda priset. Förmodligen hänger allt på vad som sker i Champions League, samt hur det går för Real Madrid-liraren under sommarens EM.

Dessutom har spelare som Xavi, Andres Iniesta och Wayne Rooney fortfarande slagläge, även om det sker i skuggan av de två ovan nämnda superstjärnorna.

För att Zlatan ska vinna måste han ha med sig Champions League-pokalen hem till Milano - det kan även krävas ett smärre mirakel i EM för att han ska få sålla sig till den prestigeladdade skaran av tidigare guldboll-vinnare.

LONDON. Milan ska under tisdagskvällen segla vidare i Champions Leagues mytiska slutspelskatakomber. Laget kommer med 4-0 i ryggen och väntas enkelt vandra vidare i den där jävla Champions - allt som krävs är att hålla siffrorna nere mot Arsenal.

Samtidigt deklarerar Max Allegri att Zlatan Ibrahimovic förtjänar priset som världens bäste spelare. Och nej, det verkar inte som att Milantränaren har skämtat.

Nyheter24 listar de senaste sex årens vinnare och vad de åstadkommit under säsongerna de vann.

2006. Fabio Cannavaro, världsmästare tillika härförare av ett defensivt briljant Italien.

2007. Kaka. Brasilianaren bar nästan på ensamma axlar Milan hela vägen till ett nytt Champions League-guld. Han vann även skytteligan samma år.

2008. Cristiano Ronaldo demolerar Premier League. Detsamma gör han med Champions League. Han gjorde 42 mål i samtliga turneringar under den säsongen.

2009. Lionel Messi. Egentligen onödigt att kommentera vad han åstadkom den säsongen. Men den kröntes med ett mål i Champions League-finalen mot Manchester United.

2010. I osedvanlig humörsväng vann Messi även detta år trots ett knackigt VM-slutspel. Däremot dunkade han in 53 mål i alla turneringar under säsongen.

2011. Än en gång tog Messi hem priset efter att ha dragit in en ny Champions League-titel. Även en ny La Liga-krona inbringades.

Zlatan har med andra ord fortfarande chansen att vinna guldbollen, men att peka ut honom som en klar kandidat är ännu långt i från vettigt - han har mycket kvar att vinna för att sålla sig till ovanstående lista.

Arsenal - Milan startar 20.45 och visas i Viasat Fotboll.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!