Flera poliser har anmält att de var underbemannade under matchen mellan Djurgården och Union Berlin.
1 av 4
Flera poliser har anmält att de var underbemannade under matchen mellan Djurgården och Union Berlin. - Foto: BILDBYRŅN / JOHANNA LUNDBERG
Matchen fick avbrytas efter att många åskådare sprungit in på planen och tänt och kastat bengaler.
2 av 4
Matchen fick avbrytas efter att många åskådare sprungit in på planen och tänt och kastat bengaler. - Foto: BILDBYRŅN / JOHANNA LUNDBERG
Många poliser vill också ha större burkar med pepparspray i framtiden.
3 av 4
Många poliser vill också ha större burkar med pepparspray i framtiden. - Foto: BILDBYRŅN / JOHANNA LUNDBERG
Bråken fortsatte även efter matchen.
4 av 4
Bråken fortsatte även efter matchen. - Foto: BILDBYRŅN / JOHANNA LUNDBERG

För få poliser under skandalmatchen på Tele2 Arena

Många poliser anmäler nu att de var för få under matchen mellan Djurgården och Union Berlin, som fick avbrytas. Dessutom vill de har större burkar med pepparspray i fortsättningen.


Flera poliser har i anmälningar klagat på att de var underbemannade under träningsmatchen mellan Djurgården och Union Berlin som fick avbrytas den 25 januari. Matchen på Tele2 Arena kantades av oroligheter före, under och efter matchen. Bland annat tog sig flera åskådare in på planen och kastade bengaler.

Trots varningssignaler ska polisledningen ha underskattat vilka resurser som behövdes. Totalt skadades tolv poliser i samband med matchen och polisen efterlyser nu större burkar med pepparspray i fortsättningen.

I samband med matchen ska bland annat en polis ha fått en flaska i ansiktet medan flera andra fick hörselproblem efter bangers.

Polisen bedömde situationen som rött läge, det vill säga "upplopp eller våldsamt upplopp" och hundratals personer slogs utanför en krog senare på kvällen.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!