Sverige firar efter matchen. - Foto: Jonas Ekstromer/TT / Jonas Ekströmer/TT
15 av 48
Marcus Berg och Giorgio Chiellini i en av många dueller. - Foto: Antonio Calanni
Den italienska förbundskaptenen Ventura i dialog med domaren.
16 av 48
Den italienska förbundskaptenen Ventura i dialog med domaren. - Foto: Luca Bruno
Gustav Svensson i duel med Ciro Immobile.
17 av 48
Gustav Svensson i duel med Ciro Immobile. - Foto: Jonas Ekstromer/TT / Jonas Ekströmer/TT
Buffon kommer högst i en duell. - Foto: Antonio Calanni
Isaac Kiese Thelin kommer först in i en duell.
21 av 48
Isaac Kiese Thelin kommer först in i en duell. - Foto: Luca Bruno
Det var mycket som gick emot Italien i stora delar av matchen.
22 av 48
Det var mycket som gick emot Italien i stora delar av matchen. - Foto: Antonio Calanni
Sveriges målvakt Robin Olsen gjorde en supermatch.
23 av 48
Sveriges målvakt Robin Olsen gjorde en supermatch. - Foto: Luca Bruno
Italien låg (som vanligt) lite för mycket i gräset.
27 av 48
Marcus Berg jagar Leonardo Bonucci - Foto: Jonas Ekstromer/TT / Jonas Ekströmer/TT
28 av 48
Emil Forsberg fick gult kort efter att han reagerat på att Sverige inte fick straff. - Foto: Antonio Calanni
Andreas Granqvist var en riktig klippa i första halvlek
29 av 48
Andreas Granqvist var en riktig klippa i första halvlek - Foto: Jonas Ekstromer/TT / Jonas Ekströmer/TT
Ludwig Augustinsson gjorde det bra på sin kant.
30 av 48
Ludwig Augustinsson gjorde det bra på sin kant. - Foto: Luca Bruno
Jakob Johansson bars ut i första halvlek med en misstänkt korsbandsskada.
31 av 48
Jakob Johansson bars ut i första halvlek med en misstänkt korsbandsskada. - Foto: Luca Bruno
Jakob Johanssson som blev målskytt i den första matchen på Friends Arenda.
32 av 48
Jakob Johanssson som blev målskytt i den första matchen på Friends Arenda. - Foto: Luca Bruno
Johansson i plågor.
33 av 48
Johansson i plågor. - Foto: Antonio Calanni
Jakob Johansson fick bäras ut på bår.
34 av 48
Jakob Johansson fick bäras ut på bår. - Foto: Luca Bruno
Ciro Immobile hade ett jätteläge i första halvleken.
35 av 48
Ciro Immobile hade ett jätteläge i första halvleken. - Foto: Antonio Calanni
Som Robin Olsen kunde avvärja.
36 av 48
Som Robin Olsen kunde avvärja. - Foto: Antonio Calanni
Den italienska publiken buade ut Sverige från nationalsången till sista minut.
37 av 48
Den italienska publiken buade ut Sverige från nationalsången till sista minut. - Foto: Antonio Calanni
En frustrerad Antonio Candreva.
38 av 48
En frustrerad Antonio Candreva. - Foto: Antonio Calanni
Sverige kämpade och sprang i första halvlek
39 av 48
Sverige kämpade och sprang i första halvlek - Foto: Jonas Ekstromer/TT / Jonas Ekströmer/TT
Candreva.
40 av 48
Candreva. - Foto: Antonio Calanni
Italienska publiken var en het snackis redan från start.
41 av 48
Italienska publiken var en het snackis redan från start. - Foto: Luca Bruno
Janne Andersson var inte helt nöjd med anfallsspelet i den första halvleken.
42 av 48
Janne Andersson var inte helt nöjd med anfallsspelet i den första halvleken. - Foto: Antonio Calanni
Buffon i samtal med domaren.
43 av 48
Buffon i samtal med domaren. - Foto: Luca Bruno
En fokuserad Berg i kamp med de italienska backarna.
44 av 48
En fokuserad Berg i kamp med de italienska backarna. - Foto: Antonio Calanni
Viktor Claesson ger en italienare en lufttur.
45 av 48
Viktor Claesson ger en italienare en lufttur. - Foto: Jonas Ekstromer/TT / Jonas Ekströmer/TT
Gustav Svensson gjorde ett bra jobb när han kom in.

Miraklet i Milano – Sverige klart för VM

Sverige kommer spela VM i Ryssland 2018 efter en bragdmatch på San Siro i Milano. Se alla bilder från matchen i bildspelet ovan.

Den första halvleken inleddes i ett rasande tempo och Italien pressade tillbaka ett hårt kämpande Sverige. Italien som hade 70 procent av bollinnehavet i den första halvleken fick tidigt i matchen ett bra läge och ropade på straff efter att Ludwig Augustinsson men domaren Antonio Mateu från Spanien friade.

Friade gjorde även Antonio Mateu när Italien tog med handen två gånger om i eget straffområde. Något som Emil Forsberg otroligt förbannade och ledde till ett gult kort.

I den första halvleken tvingades även den tidigare målskytten Jakob Johansson kliva av matchen efter en otäck vridning av knät. Ersätta gjorde Gustav Svensson

Redan i den 54e minuten gjorde Sveriges sitt andra byte då Ola Toivonen klev av och in gick formstarke Isaac Kiese Thelin.

Den andra halvleken fortsatte som den första med högt bollinnehav för Italien som hade svårt att komma till riktigt vassa målchanser. Samtidigt bjöds Sverige på flera omställningslägen som man inte kunde förvalta.

I minut 72 gjorde Janne Andersson sitt sista byte när Viktor Claesson klev av och Crotones Marcus Rohden hoppade in.

Trots en enorm press på slutet så räckte det inte för Italien. Sverige höll undan och gick vidare med totalt 1-0 över två matcher.

Se alla bilder från matchen i bildspelet ovan.