Magnus Eriksson har fått utstå hot från supportrar till AIK efter hans övergång till Djurgården.
1 av 4
Magnus Eriksson har fått utstå hot från supportrar till AIK efter hans övergång till Djurgården. - Foto: Bildbyrån
Anledningen är hans bakgrund i AIK där han fostrades.
2 av 4
Anledningen är hans bakgrund i AIK där han fostrades. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Magnus Eriksson har haft en kanonstart i Djurgården och gjorde bland annat 1-0 målet mot Malmö senast.
3 av 4
Magnus Eriksson har haft en kanonstart i Djurgården och gjorde bland annat 1-0 målet mot Malmö senast. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Djurgården har inte vunnit ett derby mot AIK sen 19 september 2011.
4 av 4
Djurgården har inte vunnit ett derby mot AIK sen 19 september 2011. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN

Magnus Eriksson om AIK-supportrarnas hot: "Små människor bakom stora datorer"

Magnus Eriksson har fått utstå mycket hån och hot efter sin flytt från Malmö till Djurgården.


I kväll vankas det Stockholmsderby. Djurgården ställs mot AIK på Tele2 Arena. På planen kommer Magnus Eriksson finnas, till vardags i Djurgården men fostrad i AIK. En kombination som inte är optimal och det har Magnus fått höra.

Det är i en intervju med Aftonbladet som Eriksson bland annat berättar om hoten han har fått utstå efter sin flytt till Djurgården från Malmö i somras.

– Det är små människor bakom stora datorer. De skriver om min tuppkam, massa jävla personangrepp och att de ska bryta benen på mig. Men jag kunde inte bry mig mindre. Eller... jag triggas ju av det. Livet hade varit tråkigt om ingen brydde sig, och det är en bekräftelse. Men det handlar ju om små människor, säger han till Aftonbladet.

I intervjun nämner Magnus gång på gång det fina med att tillhöra Djurgården. Han pratar om den natursköna träningsanläggningen på Kaknäs och det varma välkomnandet han fått av Djurgården.

– Jag förstår om djurgårdare kan störa sig på min bakgrund, men just nu finns min kärlek och min passion hos Djurgården, säger han till Aftonbladet.

Kvällens derby börjar 19:00 och om Djurgården vinner mot AIK blir det första gången sedan den 19 september 2011. Då vann klubben med 1-0 på Råsunda.

Om du vill bli påmind om hur det brukar se ut på läktaren i ett Stockholmsderby så kan du kika på dessa underbara bilder.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få det senaste inom sportvärlden.

/
AIK
/
/
Hot
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vilka vinner kvällens heta derby?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.