Djurgårdens huliganfirma DFG hotade Walker efter matchen mot Göteborg förra året, nu pratar Walker ut om händelsen. OBS personerna på bilden har inget med händelsen att göra.
1 av 5
Djurgårdens huliganfirma DFG hotade Walker efter matchen mot Göteborg förra året, nu pratar Walker ut om händelsen. OBS personerna på bilden har inget med händelsen att göra. - Foto: Bildbyrån
Det var DFG som stod bakom hoten.
2 av 5
Det var DFG som stod bakom hoten. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Det var efter att Walker satte en straff mot IFK Göteborg som hoten kom.
3 av 5
Det var efter att Walker satte en straff mot IFK Göteborg som hoten kom. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Målet betydde att AIK skulle få en lättare väg till SM-guldet.
4 av 5
Målet betydde att AIK skulle få en lättare väg till SM-guldet. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Internbråk uppstod på läktaren efter målet.
5 av 5
Internbråk uppstod på läktaren efter målet. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN

Kevin Walker hotades av egna fansen – hittade död råtta i brevlådan

Kevin Walker satte en straff mot IFK Göteborg förra året vilket betydde att AIK kom närmare SM-guldet. Det ledde till att Walker fick ta emot hot från egna fansen.


I det senaste numret av Offside berättar Kevin Walker om den döda råttan som han fann dagarna efter matchen mot Göteborg den 19 oktober förra året, en match där Walker stod i händelsernas centrum.

Det var spänd stämning redan innan matchen. En vinst för Djurgården mot Göteborg skulle betyda att rivalerna AIK skulle ha en större chans till SM-guldet, något som en stor grupp inom Djurgårdsleden inte ville att deras klubb skulle bidra till.

När minuter återstod av matchen fick Djurgården straff i ett 2-1-underläge. Walker med ett förflutet i just AIK stegade fram till straffpunkten med Djurgårdens klack framför sig. En stor grupp supportrar viftade vilt med händerna för att få Walkers uppmärksamhet. De ville att han skulle missa.

Men 26-åringen satte bollen hur säkert som helst och internbråk uppstod på läktaren.

Fem dagar senare, efter en vinst mot Falkenberg med 2-0 gjordes då den otäcka upptäckten. I brevlådan låg den döda råttan tillsammans med ett hotbrev.

’Du ska dö din jävla horunge’ stod det på lappen som var signerad huliganfirman DFG, Djurgårdens fina grabbar.

– Det handlar förstås om ”Gnaget” och mitt förflutna. Det är klart att det är otrevligt att känna en död råtta när man sticker ner händerna i brev­lådan. Och då har jag ändå varit med i ”Fångarna på fortet” där man får testa sådana grejer, säger Walker i intervjun som Aftonbladet hänvisar till.

"Klubben var fantastisk"

Ärendet polisanmäldes från Walkers och klubbens håll men inget har ännu hänt. Djurgårdsstjärnan hyllar även hur klubben hanterade ärendet.

– Klubben var fantastisk. De erbjöd genast stöd. I tre dagar var Djurgårdens säkerhetsansvarige utanför mitt hus och bevakade, säger Walker till Offside.

I internbråket uppstod det även bråk med polisen där en polisman slog en djurgårdssupporter i huvudet med en batong.

/
/
Hot
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det för mycket problem inom svensk fotboll?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

1 timme sedan

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

1 timme sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

1 timme sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

idag 11:34
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.