Ronaldo bjuder in Chantal Borgonovo till EM-finalen.
1 av 4
Ronaldo bjuder in Chantal Borgonovo till EM-finalen. - Foto: TT/Bildbyrån
Bra gjort av Ronaldo som fått en del kritik under EM.
2 av 4
Bra gjort av Ronaldo som fått en del kritik under EM. - Foto: BILDBYRN / WITTERS
Mycket för att han gnällt under mästerskapet.
3 av 4
Mycket för att han gnällt under mästerskapet. - Foto: BILDBYRN / GEPA pictures
Jorge Mendes, Chantal och Ronaldo.
4 av 4
Jorge Mendes, Chantal och Ronaldo. - Foto: 101greatgoals.com

Ronaldo har fått kritik under EM – men här är stjärnans fina gest inför finalen

Cristiano Ronaldo hjälper till att öka medvetenheten om sjukdomen ALS.


När Carlo Ancelotti var tränare för Real Madrid så uppmärksammade han Cristiano Ronaldo om den förre Milan-stjärnan Stefano Borgonovo och hans kamp mot sjukdomen ALS som han blev diagnostiserad med 2008 och dog fem år senare, 49 år gammal.

Under 2014 startade Stefanos fru, Chantal Borgonovo, en stiftelse i sin mans namn och som är till för att öka medvetenheten om ALS, en sjukdom som blev känd för den stora massan för flera år sedan då Ice Bucket Challenge startades och blev en viral succé på nätet.

Ronaldo är aktiv i stiftelsen och ska nu ha velat bjuda in Chantal till Stade de France under söndagens EM-final. Och genom hans agent, Jorge Mendes så gjorde han det.


Bildkälla: Twitter


Bildkälla: Twitter


Bildkälla: Twitter

Stefano spelade bland annat i Fiorentina och Milan under sin aktiva karriär. Han har även släppt självbiografin, "Attacante Nato" (Född anfallare). Boken skrev han genom en dator som han kunde kontrollera med sina ögon då han var oförmögen att skriva efter att han blivit diagnostiserad med ALS.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter!


/
/
ALS
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du om Ronaldo?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

1 timme sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

1 timme sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

2 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

2 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.