4 av 4
Ren och skär magi, Island. - Foto: SVT

Islands supersensation – nytt brexit för England

Islands superskräll är ett faktum. Har skickat ut England ur fotbolls-EM.

England tog ledningen med 1-0 redan efter några minuter genom straff där Wayne Rooney säkert satte 1-0. Island svarade däremot bara minuten senare. Ett långt inkast skarvades vidare till Ragnar Sigurdsson som kastade sig fram om styrde in kvitteringen.

Men det var inte nog där. I den 19:e minuten avslutade Kolbeinn Sighthorsson strax utanför straffområdet, Joe Hart i Englands mål var på bollen men lyckades inte styra ut den. Något han också fick hård kritik för senare.

I den andra halvleken dominerade England bollinnehavet rejält – men det var ändå Island som skapade de främsta chanserna. Det spelade dock aldrig någon roll. Island lyckades hålla undan och fullbordade supersensationen och slog ut England.