Läs vad Birro tycker om att Zlatan slutar i landslaget efter EM.
1 av 5
Läs vad Birro tycker om att Zlatan slutar i landslaget efter EM. - Foto: Bildbyrån
Zlatan på Råsunda.
2 av 5
Zlatan på Råsunda. - Foto: BILDBYRN / © BildbyrŒn
Precis efter att Zlatan sagt på en presskonferens att han tackar för sig.
3 av 5
Precis efter att Zlatan sagt på en presskonferens att han tackar för sig. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
En väldigt ung Zlatan.
4 av 5
En väldigt ung Zlatan. - Foto: BILDBYRN / MARCUS ERICSSON
Förr i tiden så fick Zlatan bära hans väskor själv.
5 av 5
Förr i tiden så fick Zlatan bära hans väskor själv. - Foto: BILDBYRN / ARNE FORSELL

Marcus Birro: Sista akten i Zlatans pjäs är här

Marcus Birro om att det bara inte får bli i morgon som Zlatans gulblåa bok tar slut. Den är nämligen värd så mycket mer.


Nu har Zlatan Ibrahimovic chansen att själv formulera det sista kapitlet som svensk lagkapten. Det är som om han regisserat hela den ärh föreställningen själv. Två rätt usla akter, paus däremellan, förvirrade, förbryllade åskådare, en skeptisk publik som suckar tungt ute i foajen mellan akterna, som undrar vad som hänt med den störste av de stora...

Och så tillkännagivandet att denna turné är den sista. Lite KENT över det, rätt mycket Ulf Lundell också, som kört den sista turnén sjuttio gånger vid det här laget...Och jag älskar Lundell.

Och så tänds lamporna för den tredje och sista akten... Publiken sitter där den ska. Skeptisk, närmast fientligt inställd. Alla vet att det är sista akten. Alla vet också att det är i den sista akten som hjälten antingen dör eller vinner hela kungariket.

Det är den tredje akten nu Zlatan. Du har själv beställt pärmarna till den här sagan. Den gulblå boken du skrivit så vackert i under så många år tar strax slut. Men inte ännu va? Fattar du hur många som sitter och hoppas att det inte ska ta slut än..

Sista sidan fladdrar i brisen.

Låt oss hoppas att det dröjer ett tag innan vi är där...

Texten är ett utdrag ut Birros blogg, Curva Birro. Du kan läsa hela inlägget här.

/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

Florida vann efter galna räddningar

2 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

2 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.