Marcus Birro har skrivit ett nytt blogginlägg.
1 av 7
Marcus Birro har skrivit ett nytt blogginlägg. - Foto: Tom Jerry Boman/Bildbyrån
I kväll ställs Italien mot Sverige.
2 av 7
I kväll ställs Italien mot Sverige. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Självklart håller Birro på Italien.
3 av 7
Självklart håller Birro på Italien. - Foto: BILDBYRN / Gepa Pictures
Ett Italien som vann sin första match i EM med 2-0 mot Belgien.
4 av 7
Ett Italien som vann sin första match i EM med 2-0 mot Belgien. - Foto: BILDBYRN / Gepa Pictures
Svenska supportrar börjar röra sig mot arenan.
5 av 7
Svenska supportrar börjar röra sig mot arenan. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Även italienska.
6 av 7
Även italienska. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Och massvis med poliser.
7 av 7
Och massvis med poliser. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN

Marcus Birro: Jag kan inte bara bestämma mig för att heja på Sverige

I ett blogginlägg på Curva Birro skriver Marcus Birro om sin villkorslösa kärleken till Italien.


Marcus Birro är nervös men laddad inför dagens match mot Sverige. Här kan du läsa ett utdrag från hans blogg som han gör tillsammans med Nyheter24.

"Jag trodde det skulle bli lättare med åren. Men mitt känsloliv är i totalt uppror. Det italienska i mig, medborgarskapet, språket, maten, kulturen, fotbollen, tron på Gud, städerna, allt det där azurblå som rinner i mina ådror, allt det som min farsa kom hit med på sextiotalet, temperamentet (som sätter i mig i det gul-blåa klaveret med jämna mellanrum) brusar högre nu, som en flod som översvämmas, som ett hav som kastar sina vågor mot den stormiga himlen och blixtarna som zick-zackar sig ner...

Jag har följt det italienska landslaget sedan jag var liten. Mitt allra första minne är VM-guldet 1982, då var jag tio år. Sedan dess har Gli Azzurri fått bli en samlingspunkt för allt det italienska hos mig. Jag minns våra hysteriska bilresor till Italien varje sommar. Farsan vägrade stanna i Österrike och när vi behövde pissa fick vi göra det i baksätet. När vi sedan rullade över gränsen så stannade vi, och farsan kunde sitta under alperna i två timmar och bara le.

Jag har vänner och släktingar i Italien men det är inte bara det, det är en sorts undangömd skatt som jag inte kan eller tillåter mig själv att visa dagligen här i Sverige. Men jag tror många med rötter i andra länder kan vittna om hur just landslaget i fotboll blir den där ventilen, den där gläntan i skogen man lever i.

Jag älskar Sverige. På många sätt är jag väldigt mycket mer svensk än italienare men inte när det gäller fotboll och inte när det gäller landslaget. Då händer något inuti mig och det är något jag inte kan styra med intellektet. Jag kan inte bara bestämma mig för att heja på Sverige"

Om du vill läsa hela inlägget så kan du gå in på Curva Birro.

Du har väl inte heller missat dagens avsnitt av Curva Birro där Christofer Rahmner, Adam Pinthorp och Marcus Birro snackar upp dagens match.

/
EM
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vilka vinner i dag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.