Ultras är trötta på kroatiska fotbollsförbundet.  Nu kan det bli oroligt mot Tjeckien.
1 av 6
Ultras är trötta på kroatiska fotbollsförbundet. Nu kan det bli oroligt mot Tjeckien.
Luka Modric blev stor matchhjälte mot Turkiet. Nu kan fansens glädje bytas ut mot sorg.
2 av 6
Luka Modric blev stor matchhjälte mot Turkiet. Nu kan fansens glädje bytas ut mot sorg.
Det är främst Zdravko Mamic (mannen på t-shirten) man anser vara korrupt.
3 av 6
Det är främst Zdravko Mamic (mannen på t-shirten) man anser vara korrupt. - Foto: Bildbyrån
Matchen mot Italien i Milano 2014 fick brytas p.g.a. inkastade bengaler.
4 av 6
Matchen mot Italien i Milano 2014 fick brytas p.g.a. inkastade bengaler. - Foto: Bildbyrån
Luka Modric, det kroatiska landslagets stora stjärna.
5 av 6
Luka Modric, det kroatiska landslagets stora stjärna. - Foto: Bildbyrån
Kroatien har alltid haft en starkt stöd från läktarna. Under senare år väljer många att bojkotta just p.g.a. den utbredda korruptionen.
6 av 6
Kroatien har alltid haft en starkt stöd från läktarna. Under senare år väljer många att bojkotta just p.g.a. den utbredda korruptionen. - Foto: Bildbyrån

Ryktet: Kroatiska ultras kan bryta matchen mot Tjeckien

Segerglädje kan bytas ut mot landssorg. Nu hotar kroatiska ultras fotbollsförbundet med skandalscener.


Det är det kroatiska landslagets officiella supporterklubb Uvijek Vjerni (Alltid Trogna, öv. anm.) som fått ta emot tips på att ”vissa individer” kan komma att ställa till problem på läktarna i kommande match mot Tjeckien.

Hoten bottnar i det skarpa missnöje med fotbollsförbundet och dess styrelse som vissa supportrar till landslaget har. Detta berättade talesmannen Kruno Grlević i nationella HRT:s program Otvoreno, skriver kroatiska nättidningen index.hr.

– Det är medlemmar ur vissa supportergrupperingar som aktivt kommer försöka skapa problem. Dock vet jag i nuläget inte om det bara är hot, eller om det faktiskt kommer hända något konkret. Vi kan bara be till högre makter om att så inte blir fallet, säger han.

I föregående match mot Turkiet som Kroatien vann med 1-0 efter mål av Real Madrids Luka Modrić, rapporterades inga som helst incidenter varken från arenan eller dess omedelbara omgivning. Istället kablades bilder ut på kroatiska och turkiska supportrar som gemensamt festade innan matchen ut över världen och fick stor spridning:


Det kroatiska fotbollsförbundet har tidigare under kvalet till EM fått hårda bestraffningar av UEFA efter ett flertal rasistiska utfall från en liten klick av supportrarna – bland annat poängavdrag, höga böter och matcher inför tomma läktare.


Blir ryktena verklighet, återstår det att se vilket straff det blir den här gången. Ett som är säkert är i alla fall att det inte blir särskilt milt.

/
/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blir hoten verklighet?
Tack för din röst!