Kan Zlatan hjälpa Damlandslaget?
1 av 4
Kan Zlatan hjälpa Damlandslaget? - Foto: TT Bild
Pia Sundhage på landslagsträning.
2 av 4
Pia Sundhage på landslagsträning. - Foto: Adam Ihse / TT Bild
Zlatan Ibrahimovic som motivatör?
3 av 4
Zlatan Ibrahimovic som motivatör? - Foto: JONAS EKSTROMER / JONAS EKSTRÖMER / TT Bild
Zlatan på landslagsträning.
4 av 4
Zlatan på landslagsträning. - Foto: JONAS EKSTROMER / JONAS EKSTROMER/TT Bild

Pia Sundhage vill ta hjälp – av Zlatan

Damlandslagets förbundskapten har tidigare haft olika inspiratörer tala för landslaget. Nu vill hon ha Zlatan.


Pia Sundhage har använts sig av olika inspiratörer för att inspirera Damlandslaget inför matcher och turneringar. Nu berättar hon för Sportbladets podcast Women Only, att en drömperson att ha som inspiratör skulle vara herrlandslagets stjärna Zlatan Ibrahimovic. 

– Tänk om Zlatan kunde ställa sig framför oss och säga några goa grejer. Eller skicka en hälsning, säger förbundskaptenen.

Bildkälla: TT Bild

– Skulle vi hitta på en sådan sak och det skulle bli bra så vore det en häftig grej, en riktig kick. Vi är bra fotbollsspelare och vi gillar bra fotbollsspelare, säger Pia till podden.

Tidigare har Zlatans landslagskollega Mikael Lustig skickat en videohälsning till damlandslaget, och Pia tror att en hälsning från Zlatan verkligen hade uppskattats. 

Bildkälla: TT Bild

Relationen mellan Zlatan och Damlandslaget har annars varit frostigt sedan Zlatan uttryckt sig att det inte går att jämföra herr- och damfotboll, i efterspelet av Therese Sjögrans misslyckade hyllning på Fotbollsgalan. 

När Anders Svensson belönades med en bil för sitt antal landskamper, fick Sjögran ingenting för sina antal landskamper, varpå Zlatan sa att hon kunde få en cykel med hans autograf på. Något han i efterhand har kallat "ett skämt, om än dåligt."

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kan det vara en bra idé för Damlandslaget?
Tack för din röst!