Felipe Massa (t.v.) och Fernando Alonso (t.h.) är inte bästa vänner just nu.
1 av 2
Felipe Massa (t.v.) och Fernando Alonso (t.h.) är inte bästa vänner just nu. - Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX
Här ser man när Fernando Alonso tillåts åka förbi Felipe Massa.
2 av 2
Här ser man när Fernando Alonso tillåts åka förbi Felipe Massa. - Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX

Sprickan som delar Ferrari

Felipe Massa är upprörd över vad som hände i Tyskland och vägrar vara nummer två. Nu kontrar Fernando Alonso.– Hos Ferrari finns det varken nummer ett eller två, säger han.


GÖDÖLLÖ. Ferrari har fått motstå hård kritik från motorvärlden efter Fernando Alonsos seger i tyska Grand Prix, efter att stallkollegan Felipe Massa fått order att låta spanjoren åka förbi och till slut även vinna.

De dömdes till för kuppen och ytterligare efterspel kan komma att vänta. Vad som än väntar är det ändå tydligt att Massa knappast uppskattade ordern.

– Dagen jag säger att jag är nummer två i stallet är dagen jag kommer sluta köra. Och jag är inte nummer två nu, sade Felipe Massa i går, som även berättar att han aldrig mer kommer låta någon köra förbi honom - trots att han står fast vid att det var hans val att låta Alonso.

"Handlar om respekt"

Nu kontrar Alonso.

– Hos Ferrari finns det varken nummer ett eller två. Allt handlar framför allt om respekt. Respekten för Ferrari, vilket betyder en hel del, säger den förre världsmästaren enligt El Mundo.

Den 29-årige spanjoren menar dessutom att han inte bryr sig ett dugg om kritiken som har haglat mot dem.

– Det är klart att jag inte bryr mig om det. Om vi bara tappar en enda procent av koncentration på grund av allt det här, så är vi förlorade.

På söndag är det drar ungerska Grand Prix iväg.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!