1 av 6
- Foto: Scanpix
2 av 6
- Foto: Scanpix
3 av 6
- Foto: Scanpix
4 av 6
- Foto: Scanpix
5 av 6
- Foto: Scanpix
6 av 6
- Foto: Scanpix

Button hoppas upprepa succén

McLarens Jenson Button vann i Spanien förra året. Till helgen är man tillbaka på Circuit de Catalunya. – Det är en bana jag njuter av att köra, förutsatt att bilen fungerar, säger britten.


BARCELONA. Jenson Button ser fram emot att återvända till Circuit de Catalunya utanför Barcelona till helgen. Den regerande världsmästaren kommer i fin form, han vann senast i Shanghai och just i Spanien vann han förra året, då körandes för Brawn-Mercedes.

Nu tillhör han McLaren och vissa justeringar på MP4-25:an ska förhoppningsvis hjälpa honom att upprepa förra årets succé. Bilen har fått en ny front och nya sidovingar. Det ska hålla honom kvar i ledning i förarmästerskapet.

- Spaniens Grand Prix är en tävling som jag vann i fjol och som jag klassar som en av mina bästa segrar under 2009. Det är en relativt snabb bana och en som jag njuter av att köra, förutsatt att bilen fungerar, säger McLaren-stjärnan.

- Det finns några snabba kurvor, kurva nio och den sista kurvan, men huvuddelen av banan innehåller ganska långa kurvor där bilen måste göra allt arbete. Det är en bana som kräver precision och som straffar aggressivitet.

Britten Button är glad över sin bil som han menar har en bra balans, inte minst i snabba kurvor. Det är det mest imponerande hittills menar han.

- Jag tror att vi kommer att känna oss ganska väl förberedda i helgen.

Circuit de Catalunya har tillhört formel 1-cirkusen sedan 1991. Innan dess avgjordes tävlingarna på Circuito de Jerez (1986-1990). De allra första tävlingarna i Spanien gick på Circuito de Pedralbes, 1951 och 1954. Den senare banan är numera nerlagd.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!