I bilden till vänster ser vi två Sverige-bekanta fotbollsspelare som Mörk varit med att ta fram. Till vänster Baba Mensah med förflutet i Häcken och Joseph Aidoo, Hammarby. Till höger i bild, Kerim Mrabti, Djurgården.
I bilden till vänster ser vi två Sverige-bekanta fotbollsspelare som Mörk varit med att ta fram. Till vänster Baba Mensah med förflutet i Häcken och Joseph Aidoo, Hammarby. Till höger i bild, Kerim Mrabti, Djurgården. - Foto: Instagram, TT

Patrick Mörk om DIF-stjärnan: "Får se om han är kvar i sommar"

Nyheter24 pratade med fotbollsagenten Patrick Mörk om vad han tittar på hos en spelare och vilken spelare han tror blommar ut i år.


Att jobba som fotbollsagent innebär många resor till alla möjliga olika ställen. När Nyheter24 når Patrick Mörk på telefon befinner han sig på en flygplats i Italien.
– Jag har precis varit i Italien där jag besökt en klubb med Kalmar FF:s Svante Ingelsson. Det är ingen hemlighet att jag är här med honom eftersom Kalmar bekräftat det själva på sin hemsida. Vilken klubb det är vi besökt kan jag dock inte avslöja.

Vad är du ute efter hos en spelare?
– Det är väldigt olika beroende på var man är. Här i Italien har det kommit ett konkret intresse från en av mina spelare, så därför har vi åkt hit. När jag befinner mig i Afrika som jag ofta gör, blir det en annan typ av resa. Då åker jag dit för att söka nya stjärnor som jag senare kan representera.

Följer man Mörk på Instagram kan man se när han är på resande fot och lägger upp bilder och videoklipp från ställen han besöker. Det man kan konstatera är att det är en stor spridning på inläggen. Allt från middagar i Bologna till leriga fotbollsplaner i Ghana.

Vad är största skillnaden på scoutingverksamheten i Sverige och exempelvis i ett afrikanskt land?
– Det är väldigt olika eftersom vi är ledande i Sverige med ett helt team som jobbar med allting som rör scouting och verksamhet. I Afrika har man olika samarbetspartners som söker och gör grundjobbet. Då kommer jag dit och tittar på det de hittat.

På den långa listan på spelare som Mörk företräder finns en rad svenska kända namn. Oscar Hiljemark och Simon Tibbling för att nämna två. Under sommartransfern är det som vanligt tryck i klubbar som vill åt olika spelare. 
– Det är bra drag. Vi har redan två klara affärer som vi ska vara glada över, Robin Söder som gått från Esbjerg till belgiska Lokeren och Richard Magyar från Hammarby som blivit klar för SpVgg Greuther Fürth i 2 Bundesliga. Nu med Ingelsson har vi kanske en tredje klar.

På spelare han tror kan blomma ut i Allsvenskan under hösten och få sitt ordentliga genombrott svarar han snabbt:
Kerim Mrabti. Han har precis kommit tillbaka från en skada och jag tror han kommer lyfta ännu mer. Sen får vi se om han är kvar i sommar eller om han blir kvar.

Har det kommit konkreta bud?
– Nej. Vi får se om han startar imorgon mot Slovakien i U21-EM så får vi se vad som händer.

Det lär bli en händelserik sommar för Patrick Mörk som ska se till att placera fotbollsspelare i rätt klubbadresser. Vi önskar honom all lycka med arbetet!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.





/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du kunna tänka dig att vara fotbollsagent?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skellefteå klart för semifinal

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.