- Foto: TT

Charlotte Kalla drabbad av hjärtflimmer

Det var ett fiasko som skakade skidvärlden. Men nu vet vi mer om den otäcka anledningen bakom Kallas världcupsflopp i helgen.


Det blev som bekant ett riktigt superfiasko för skiddrottningen Charlotte Kalla i världscupen i Riga i helgen. Kalla hamnade nere på 75:e plats, och efteråt har det spekulerats mycket om vad som gick fel.

Men nu verkar det som att medicinska specialister funnit viss klarhet.

– Man kan konstatera att orsaken till Charlottes genomklappning berodde på ett förmaksflimmer, säger läkaren Per Andersson i ett pressmeddelande.

– Jag mår bra och har inte känt något konstigt i kroppen vare sig före eller efter loppet. Jag är givetvis lättad över att undersökningarna gett vid handen att jag inte är sjuk på något sätt, säger Kalla till Sportbladet.

Förmaksflimmer gör att hjärtat slår oregelbundet och att man får problem med blodcirkulationen.

Enligt 1177 vårdguiden kan förmaksflimmer orsaka hjärtklappning, andningssvårigheter och att man orkar mindre.

För inte så länge sedan blev Kalla fly förbannad mitt under en intervju. Se det här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du Kalla kommer tillbaka till världstoppen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.