Michael Phelps har synts med stora blåmärken på sin kropp.
1 av 3
Michael Phelps har synts med stora blåmärken på sin kropp. - Foto: Bildyrån
Det ska bero på en typ av akupunktur kallad koppning.
2 av 3
Det ska bero på en typ av akupunktur kallad koppning. - Foto: BILDBYRN / GEPA Pictures
Phelps tog sin 19:e OS-guldmedalj på söndagen.
3 av 3
Phelps tog sin 19:e OS-guldmedalj på söndagen. - Foto: BILDBYRN / GEPA Pictures

Här är förklaringen till stjärnans mystiska märken på kroppen

Michael Phelps är en av OS-simmarna som haft märken stora som tennisbollar på sin kropp och det hela verkar vara fullständigt onödigt.


Michael Phelps vann under söndagen sin 19:e OS-guldmedalj när USA plockade hem guldet i 4x100 meter. Det är däremot inte mängden guldmedaljer som har blivit snackisen efter loppet utan hans märken på kroppen som fått stor uppmärksamhet.

Allt har däremot en naturlig förklaring så du behöver inte oroa dig för Phelps hälsa. Det ska handla om en typ av akupunktur skriver Expressen. Metoden kallas koppning och ska leda till ökad blodcirkulation och få musklerna att återhämta sig snabbare. Det ska ske genom att sugkopparna placeras på huden och skapar ett vakuum som påverkar bindvävnaderna i musklerna och underhuden.

Metoden får dock stor kritik av bland annat David Coguoun, brittisk professor i farmakologi på världsledande University College London som tidigare uttalat sig i Daily Mail om metoden.

– Att placera en sugkopp på kroppen kan göra så att huden drar ihop sig, och det kan öka blodcirkulationen, men tron om att det skulle ha några medicinska effekter är skrattretande. Det är fullständigt osannolikt, och ännu ett skickligt sätt att lura rika och lättlurade människor på pengar.

Vi får hoppas att det ändå har någon effekt för Phelps och de övriga OS-simmarna som använder sig av metoden, annars går de ju bara runt med fula märken helt i onödan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du på metoden?
Tack för din röst!