MMA-stjärnan berättar om sina svåra tonår.
1 av 3
MMA-stjärnan berättar om sina svåra tonår. - Foto: TT
Han berättar i Sommar med P1 att tiden i fängelset är något han skäms över.
2 av 3
Han berättar i Sommar med P1 att tiden i fängelset är något han skäms över. - Foto: Izabelle Nordfjell / Izabelle Nordfjell
3 av 3
- Foto: Maja Suslin/TT

"The Mauler" om tiden i fängelset: "Det är något jag skäms över"

Alexander "Mauler" Gustafsson berättar om sina stökiga tonår I Sommar med P1.


MMA-stjärnan Alexander "Mauler" Gustafsson pratade om sina stökiga tonår i Sommar med P1. Mellan 2002 och 2006 dömdes han för grov misshandel flera gånger och satt i fängelset i drygt ett år. Han berättar även om vad som låg bakom snedstegen i sina tonår.

– Det är inget jag är speciellt bekväm över att prata om. Men så här är det: jag har blivit dömd ett flertal gånger i mina tonår. Det går inte att försvara på något sätt. Det är något som jag skäms över, säger Gustavsson och fortsätter:

– Jag hade en rastlöshet som var svår att tillfredsställa. Skolan var inget riktigt alternativ. Jag sökte utmaningar i livet men hade inga riktiga mål. Jag växte upp utanför Arboga. Vi var en grupp ungdomar som ofta var i bråk med andra på stan. Jag slogs mycket och det blev en ond cirkel. Jag skapade mig själv en identitet. Jag fick respekt och bekräftelse – och det var det man sökte. I dag är jag en annan människa. Jag är medveten om var jag har varit och var jag kommer ifrån. Det bär jag med mig som en erfarenhet. Men jag har kanaliserat den här energin åt ett annat håll. I dag skulle jag aldrig kunna slåss utanför buren. Om någon vill ha en fajt vänder jag den andra kinden till och gå därifrån.

När han var 19 år fick han sin sista dom och hittade MMA-sporten och tog sig på det sättet vidare. Gustafsson vill nu ge råd till ungdomar för att de inte ska hamna i samma situation som han själv gjorde, skriver Expressen.

– Försök fokusera på skolan. Om inte det går – koncentrera dig på en hobby eller ett intresse. Ingen är bara dålig. Fokusera på dina mål och drömmar. Tro på att du kan gå hela vägen och bli proffs. Man säger att det är en klyscha. Men enligt min erfarenhet är det faktiskt sant, säger Gustafsson.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!