Svenske Alex Norén ligger delad två efter första rundan av PGA-tourtävlingen i Charlotte i USA. Arkivbild.
Svenske Alex Norén ligger delad två efter första rundan av PGA-tourtävlingen i Charlotte i USA. Arkivbild. - Foto: Ryan Sun/AP/TT

Norén tvåa i Charlotte – efter stor kontrovers

Den svenske golfaren Alex Norén ligger på en delad andraplats efter första rundan i PGA-tourtävlingen Wells Fargo Championship i Charlotte i USA. Tre slag efter ledande Xander Schauffele, som var inblandad i en stor kontrovers under slutskedet av sin runda.


Norén hade en svängig runda, med sju birdies och tre bogeys, och slutade första rundan på 67 slag, fyra under par. Därmed ligger han tre slag efter ledande amerikanen Xander Schauffele, som blev den som fångade rubrikerna efter en kontrovers i samband med en droppsituation.

Tv-kabel i fokus

På det åttonde hålet (Schauffeles 17:e, han startade på hål 10) slog amerikanen ett rejält snett utslag, som landade långt inne i skogen vid ett stängsel. Det tog lång tid innan bollen ens hittades av spelkamraten Wyndham Clark, och läget såg så gott som ospelbart ut.

Men på grund av en tv-kabel, som hängde i luften där bollen potentiellt hade kunnat flyga ifall Schauffele valt att slå ifrån skogen, fick han i stället fri dropp av en domare. Då kunde amerikanen inte bara flytta sin boll bort från kabeln, utan hela vägen ut ur skogen till ruffkanten. Därifrån gjorde 30-åringen ett tämligen enkelt par.

"Jag hade antingen fått gå tillbaka till tee (utslagsplatsen) eller bara fått försöka hacka mig ut, men då hade den kunnat fastna. Jag hade fått kämpa för en bogey. Men så hängde kabeln där helt perfekt i vägen. Tornet stod verkligen på det mest tursamma stället någonsin", säger Schauffele till PGA-tourens hemsida efter rundan.

Stortävling

Tävlingen är en av dem med så kallad "förhöjd status" på PGA-touren, med mer prispengar och svårare inträdeskrav. Vinnaren tar hem 3,6 miljoner dollar, motsvarande drygt 39 miljoner kronor.

Tidigare i veckan meddelade den svenske världssexan Ludvig Åberg att han inte kommer att delta på grund av knäproblem.

Rättad: I en tidigare version var prissumman till vinnaren fel. Rätt är att vinnaren får 3,6 miljoner dollar.

TT
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!