Dortmunds Mats Hummels jublar efter att ha nickat in 1–0 borta mot Paris SG. Ett mål som säkrade spel i Champions League-finalen i juni. - Foto: Lewis Joly/AP/TT

Dortmund till Wembley: "Vi ska vara redo"

För elva år sved förlusten mot tyska rivalen Bayern München. Nu får Dortmund en ny chans i Champions League-final. Det är en match och allt är möjligt. Vi ska vara redo, säger Emre Can efter 1–0, totalt 2–0, i semifinalen mot Paris SG.

Fakta: Champions League

Klart för final: Dortmund efter totalt 2–0 mot Paris SG.

Onsdagen: Semifinal Real Madrid–Bayern München avgörs, 2–2 efter första mötet.

1 juni: Final på Wembley, London.

Tränaren Edin Terzic fick frågan vilka tre saker som hans lag behövde för att nå Wembley och Champions League-finalen den 1 juni.

Svaret?

Tro.

Motståndskraft.

Tillsammans.

Den 41-årige tysken fick se samtliga från sina spelare under returmötet med Paris SG i Frankrike, då Dortmund ytterligare en gång såg till att stjärnan Kylian Mbappé & Co lämnade fotbollsplanen utan något mål.

Hummels nick avgjorde

Terzic fick även se fina aktioner och samarbete mellan Julian Brandt och Mats Hummels.

Fem minuter in i andra halvlek slog Brandt hörnan mot bortre stolpen. Där fick mittbacken Hummels yta och när han utan störningsmoment mötte bollen med pannan – då satt den otagbart bakom PSG-målvakten Gianluigi Donnarumma.

Målet gav Dortmund 1–0, totalt 2–0.

Vilket till slut räckte för att säkra finalspel på Wembley i juni.

— Det här är svårt att beskriva, jag är stolt över laget, det är otroligt att vi inte släppte in något mål mot Paris på två matcher, säger Dortmunds Emre Can till TV4 Play.

— Vi är ett otroligt lag. Det är kvalitet där bak, det är kvalitet där fram. Alla kämpar för varandra och därför är vi i final.

Nu återstår det att se om klubben får möjlighet till revansch på ligarivalen Bayern München, som vann finalen 2013 på just Wembley med 2–1 efter Arjen Robbens avgörande i 89:e minuten.

"Vi gav allt"

Den tyska storklubbens vara eller inte vara i finalen avgörs på onsdagen, då returmötet med Real Madrid, 2–2 efter första matchen, väntar.

För Kylian Mbappé blev dock inte avslutningen i PSG som han önskade.

25-åringen, som meddelat klubbledningen att han lämnar efter säsongen, ville avsluta på bästa sätt – med Champions League-final och klubbens första CL-titel.

I stället blev det sorti i semifinalen.

— Vi gav allt, vi lämnade allt där ute och det är synd att det inte räckte för gå till final. Det här är ett hårt slag och vi är besvikna, säger PSG:s Vitinha till TV4 Play.