Ludvig Åberg. Arkivbild.
Ludvig Åberg. Arkivbild. - Foto: Christer Höglund/TT

Åberg tar plats i stjärnornas virtuella tävling

Ludvig Åberg blir en del av legendaren Tiger Woods och superstjärnan Rory McIlroys delvis virtuella golfsatsning. Den svenska kometen tar plats i ett av sex lag i tävlingen som ska spelas inomhus.


— Golfen fortsätter att utvecklas och det känns kul att få vara med och presentera sporten jag älskar på ett nytt sätt, säger Åberg till Aftonbladet.

Lagtävlingen ska ha premiär i januari 2025 och det spelas inomhus på en arena i Florida. De längre slagen slås som i simulatorgolf mot en skärm, men närspel och puttning sker på ett uppbyggt område inför livepublik.

Världssexan Åberg bildar lag med världstrean Wyndham Clark, USA, Min Woo Lee, Australien och Shane Lowry, Irland. Tävlingskonceptet är framtaget av Tiger Woods och Rory McIlroy och arrangeras i samarbete med PGA-touren.

När det gäller den mer traditionella golfvärlden meddelade Åberg under söndagen att han drar sig ur veckans stortävling på PGA-touren på grund av knäproblem.

— Jag pratade med mina läkare och vi tar det säkra före det osäkra. Det bästa beslutet för mig var att vila lite extra och vara redo nästa vecka för Valhalla, säger 24-åringen till ESPN.

På Valhalla Golf Club i Kentucky spelas nästa vecka (16–19 maj) årets andra majortävling PGA-mästerskapet. I sin majordebut i april blev Åberg ensam tvåa i US Masters.

TT
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!