Djurgårdens Samuel Leach Holm jublar efter 1–0 mot Västerås.
Djurgårdens Samuel Leach Holm jublar efter 1–0 mot Västerås. - Foto: Christine Olsson/TT

Västerås måltorka fortsätter: "Helt galet"

Mängder med chanser och en straffmiss. Allsvenska nykomlingen Västerås fortsätter med sin starka offensiv, men oförmåga att få bollen i mål. Djurgården vann med 2–0. Det är helt galet, brutalt. Det är samma visa varje match, säger VSK-kaptenen Simon Johansson till Discovery+.

I första halvleken, på ett i stort sett fullsatt Hitachi Energy arena i Västerås, hade hemmalaget bland annat en trippelchans i ett anfall. Skott i stolpen, skott rakt på målvakten och en volleyspark som gick över målet.

— Vi har tillräckligt med lägen att göra ett par mål före paus och kan inte göra så mycket mer än att stoppa bollen i nät, säger Västerås-tränaren Kalle Karlsson.

I stället var det gästande Djurgården som gjorde 1–0 när Samuel Leach Holm sköt hårt och lågt vid stolpen och bollen smet under Västeråsmålvakten Johan Brattberg.

— Bollen vobblade jättemycket, det här är allsvenskans sämsta konstgräsmatta, säger Leach Holm till Discovery+.

I andra halvlek fick VSK en straff. Simon Gefvert slog den åt vänstra stolpen, men dit kastade sig också Jacob Widell Zetterström och boxade ut bollen och Djurgården kunde direkt sätta i gång ett anfall. Oskar Fallenius sprang sig fri och satte 2–0.

Djurgården delar andraplatsen med Häcken på 13 poäng, fem bakom serieledande Malmö FF. Sjunde omgången är dock inte färdigspelad. Västerås har jumboplaceringen i tabellen på tre poäng och blott tre gjorda mål.