Kalmars Simon Skrabb vrålar ut sin glädje efter drömträffen som gav 2–1 borta mot Elfsborg.
Kalmars Simon Skrabb vrålar ut sin glädje efter drömträffen som gav 2–1 borta mot Elfsborg. - Foto: Adam Ihse/TT

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.


Fakta: Full omgång i veckan

Allsvenskans femte omgång:

Onsdag: AIK–Värnamo, IFK Göteborg–Häcken, Brommapojkarna–Sirius.

Torsdag: Djurgården–Malmö FF, IFK Norrköping–Elfsborg, Halmstad–Hammarby, Kalmar FF–Gais, Västerås–Mjällby.

Några spår av den tunga säsongsstarten syntes inte. Kalmar tog greppet om matchen i första halvlek.

Elfsborgs vänsterback Niklas Hult fick inte ordentligt undan en långboll från Kalmars mittback Lars Sætra. I stället snappades bollen upp av Melker Hallberg vars inspel elegant styrdes in av Dino Islamovic förbi Marcus Bundgaard i hemmamålet.

— Fantastiskt skönt. Det var länge sedan jag startade en match, säger Islamovic till Discovery+.

Thelin agerade

Elfsborgstränaren Jimmy Thelin, på väg till nytt jobb i Aberdeen i sommar, agerade i pausen. Ut med Besfort Zeneli och Jens Jakob Thomasen, in med Noah Söderberg och Ahmed Qasem.

Effekten kom direkt. Kalmar schabblade med bollen, Söderberg lyfte fram till Simon Hedlund. Ett resolut avslut och kvitterat i 47:e minuten.

Elfsborg trummade på, med en helt annan intensitet och energi än före pausen. Nytt slarv gav Söderberg skottläge från distans men Samuel Brolin parerade.

Skrabbs läckra mål

Och vad hände? I Kalmars första längre anfall fick Simon Skrabb drömträff med vänsterfoten – ett mål som säkrade årets första trepoängare.

— Vi ser ut som Kalmar FF igen, vi spelar fotboll, vi sätter press och kan hålla i bollen. Det har vi inte lyckats med i de tre första matcherna, men i dag var det bra, säger Simon Skrabb till Discovery+.

— När vi är som bäst gör de 2–1. Sån är fotbollen. Det kan hända. Kalmar är duktigt på att spela på ledning. Vi tappar rytmen, blir slarviga. Vi har en del att jobba med, hitta en trygghet i vårt grundspel, säger Jimmy Thelin.

Förra säsongen förlorade Elfsborg SM-guldet till Malmö FF på sämre målskillnad. En bov i det dramat var Kalmar FF som vann på Borås arena med klara 3–0 i mitten av september.

Och året innan dess reste KFF hem med en 2–0-seger.

Kvällens match fullbordade den fjärde omgången. Guldfavoriten Malmö FF har gått rent och redan skaffat sig ett försprång, fyra poäng före tvåan AIK. Enda klubb utan poäng är Västerås SK. Nykomlingen väntar dessutom på säsongens första gjorda mål.

TT
/
/
AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!