Anton Källberg är Sveriges högst rankade bordtennisspelare. Arkivbild.
Anton Källberg är Sveriges högst rankade bordtennisspelare. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.


Det skulle krävas ett avgörande sjunde set, men där var Anton Källberg starkast och vann med 11–6 mot Liang Jingkun, som tagit tre VM-brons i singel.

"Jag är väldigt glad att jag lyckades med det och detta är helt klart en av mina största segrar, om inte rentav den bästa i min karriär. Jag rankar den väldigt högt", säger Källberg i ett pressmeddelande.

Källberg förlorade första set med tunga 3–11. Sedan vände han plötsligt till en 3–1-ledning i set efter 11–8, 11–5 och 11–6. Men kinesen skulle komma tillbaka och ta matchen till ett avgörande sjunde set. Där var Källberg starkast och vann övertygande.

Därmed är svensken vidare till kvartsfinal, som spelas på fredagen.

"Nu ska jag vila lite och förbereda mig så bra som jag kan så att jag är med redan från första set i morgon. Jag ser väldigt mycket fram emot att få fortsätta spela här", säger Källberg.

Det är första gången sedan 2020 som Internationella bordtennisförbundet (ITTF) arrangerar prestigefyllda ITTF World Cup i singel. Tre svenskar har tidigare vunnit turneringen: Mikael Appelgren (1983), Jan-Ove Waldner (1990) och Jörgen Persson (1991).

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!