Zeidane Inoussa har lämnat BP för Häcken. Arkivbild.
Zeidane Inoussa har lämnat BP för Häcken. Arkivbild. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?


Många frågor som besvaras från och med påskhelgen fram till november.

Här är fem yngre spelare att hålla koll på:

+ Zeidane Inoussa, 21, ytter, Häcken

Spelaromsättningen har varit påtaglig sedan Häcken vann klubbens första SM-guld 2022. Inoussa imponerade så pass i Brommapojkarna förra året att sportchefen Martin Ericsson lade upp en rejäl slant för att få den snabbe kantspelaren till Hisingen. Det finns en hel del att slipa på, men Häcken skulle inte betala runt 18 miljoner kronor om man inte tror väldigt mycket på den här spelarens utvecklingspotential.

+ Eggert Aron Gudmundsson, 19, mittfältare, Elfsborg

Med tanke på den mängd talanger Island producerar säger det något att Gudmundsson sågs som en av den inhemska ligans främsta centrala mittfältare förra året. Dessvärre skadade han sig under en landslagssamling i vintras och lär inte komma igång förrän till försommaren.

+ Bazoumana Touré, 18, ytter, Hammarby

Ännu ett intressant afrikanskt förvärv som många tror kan bli något extra med tiden. Hammarby betalade fem miljoner kronor för talangen.

— För att värva en ung spelare är det väl en relativt dyr värvning, men vi har haft ett bra samarbete med dem (Asec Mimosas) under många år och vill bygga vidare på den här relationen. Sammantaget med alla parametrar så får de då kosta någon krona extra, säger sportchefen Mikael Hjelmberg till Aftonbladet.

+ Tim Prica, 21, anfallare, IFK Norrköping

Gjorde sig tidigt ett namn i Malmö FF, men föredrog att gå utomlands hösten 2020 i stället för att fajtas om en plats i mesta mästarna. Nu är han tillbaka i allsvenskan och har en del att bevisa.

Norrköping har haft en förmåga att lyfta hemvändande unga spelare. Nu är det upp till honom och nye tränaren Andreas Alm att få Prica att bli den färdig produkten som avslutare.

Jusef Erabi, Hammarby. Arkivbild.

+ Jusef Erabi, 20, anfallare, Hammarby

Den storväxte anfallaren slog igenom ordentligt förra säsongen med sju mål på 23 matcher. Just när han var inne i ett så kallat "flow" kom skadan som ändade säsongen i förtid.

Erabi hade många ögon på sig. Det ryktades om Genoa, Nantes, Reims och Slavia Prag, men han valde att att förlänga kontraktet till över säsongen 2026.

TT
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!