Djurgårdstränaren Michael Holmqvist var frustrerad efter sitt lags förlust mot Tingsryd. Arkivbild. - Foto: Tim Aro/TT

"Löven" vann toppmöte – frustrerat i Djurgården

Blixtrande segrar mot toppkonkurrenterna Brynäs och Björklöven tidigare i veckan – nu förlust mot bottenlaget Tingsryd, 1–4. Djurgårdens tränare Michael Holmqvist var frustrerad efteråt: Vi pissar bort en match, säger han till TV4 Play. Samtidigt vann Björklöven toppmötet över Brynäs.

Djurgården hamnade i 0–3-underläge redan i första perioden i det hockeyallsvenska mötet.

— Jag är så klart inte alls nöjd, speciellt inte hur vi kommer ut till en av de tuffaste bortamatcherna i den här ligan. Vi pissar bort en match, det är ruggigt svårt att komma tillbaka när vi inte är redo. Vi är inte i närheten av där vi var i fredags, säger Holmqvist.

Då nollade Djurgården serieledande Brynäs och klev upp på andra plats i tabellen.

Tingsryd hade sex raka hemmaförluster, men satte stopp för förlustsviten.

Ledde fyra gånger

I toppmötet mellan Brynäs och Björklöven tog hemmalaget ledningen fyra gånger – men "Löven" kom hela tiden tillbaka och vann med 5–4 efter förlängning.

Myles Powell avgjorde efter 28 sekunder med sitt 20:e mål för säsongen.

— Det här är stort för oss, vi visade karaktär som kom tillbaka hela tiden, säger Powell vars lag besegrade Brynäs på bortaplan för andra gången den här säsongen.

Räddade allt

Björklövens nye målvakt, 34-årige veteranen Niklas Svedberg, gjorde debut och fick ersätta JVM-målvakten Melker Thelin i början av andra perioden efter fyra insläppta mål. Svedberg höll nollan resten av matchen och räddade 16 skott.

Brynäs och hockeyallsvenskans målkung Jack Kopacka gjorde tre mål, är uppe i totalt 25, men fick stå på den förlorande sidan ändå.

Trots två raka förluster leder Brynäs serien med hela sju poängs marginal. Bakom Gävlelaget är det ett getingbo. Mellan tvåan Djurgården och sexan AIK skiljer bara fyra poäng.