Elfsborgs Jeppe Okkels jublar efter sitt andra mål mot Varberg.
Elfsborgs Jeppe Okkels jublar efter sitt andra mål mot Varberg. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Okkels jagar guld och skytteligan: "Det är coolt"

Elfsborg hänger på Malmö FF i tabelltoppen. Och Jeppe Okkels hänger på Isaac Kiese Thelin i toppen av skytteligan. Men jag tar ju hellre guld och att Kiese Thelin vinner skytteligan än tvärtom, säger Elfsborgsanfallaren.


Jeppe Okkels kom till Elfsborg från Silkeborg i den danska superligan för tre år sedan.

Det blev bara två allsvenska mål i fjol, men den här säsongen har 24-åringen hittat målformen på allvar.

Efter att ha gjort båda målen i 2–1-segern mot Varberg är dansken (11 mål) bara två fullträffar bakom Malmöstjärnan Isaac Kiese Thelin i skytteligan.

— Jag tänker att ju fler mål jag kan göra, desto större chanser att vi vinner matcher som lag. Men det är klart att det är coolt att vara med där uppe, säger Jeppe Okkels efteråt.

Han är just nu bara trea i skytteligan, men tvåan Bénie Traoré (12 mål) lämnade i somras Häcken för spel i Premier League-klubben Sheffield United.

Det gör att förstaplatsen är inom räckhåll, tror dansken.

— Vad är det nu, två mål? Det finns en chans. Han är väl favorit, men det är klart om vi får lite mer straffar och jag känner mig het får vi se hur långt det räcker, säger Okkels.

"Lite krampaktigt"

Segern mot Varberg innebär samtidigt att Elfsborg har två raka segrar igen, efter en sämre period med två raka förluster.

Även mot Varberg fanns dock förbättringspotential, särskilt i andra halvlek när Elfsborg inte lyckades punktera matchen mot tabelljumbon.

— Så blir det ibland, när man vet vad matchen betyder kan det bli lite krampaktigt, säger Jeppe Okkels.

— Jag tror det var det som hände när vi förlorade mot Värnamo och Kalmar. Men så hade vi ett bra snack under veckan och har hittat tillbaka med två vinster. Vi ska inte fokusera på Malmö och på vad som kommer att hända, utan vi ska se till att vi vinner våra matcher.

"Är en balans"

Efter måndagskvällen skiljer fortsatt bara en poäng till Malmö FF:s fördel i tabellen, samtidigt som Häcken skuggar fyra poäng bakom Elfsborg.

Jeppe Okkels medger att spelarna tittar en del på tabellen, trots att det ofta låter annorlunda.

— Ja, det är klart att man gör det. I kväll alla fall. Det är klart att man vet hur läget är och hur mycket det betyder för oss och alla fans, säger han.

— Det är jättespännande, men det är en balans också. Man får inte göra det till mer än en fotbollsmatch, det ska vara kul att spela fotboll också.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!