Neymar. Arkivbild.
Neymar. Arkivbild. - Foto: Luca Bruno/AP/TT

Neymar får miljonbot i Brasilien

Den brasilianske superstjärnan Neymar har blivit bötfälld på mångmiljonbelopp av miljömyndigheter i Brasilien. Detta efter han ignorerat en order om att stoppa ett olicensierat byggprojekt vid hans herrgård utanför Rio de Janeiro, meddelar brasilianska tjänstemän.


I torsdags meddelade de brasilianska myndigheterna att de hade hittat "olika miljööverträdelser" vid Neymars lyxfastighet i semesterorten Mangaratiba, utanför Rio, där arbetare var i färd med att bygga en konstgjord sjö med tillhörande strand. Vilket enligt myndigheterna skulle leda till böter på, motsvarande, minst 11 miljoner svenska kronor.

Miljöinspektörer upptäckte bland annat att byggprojektet utvann vatten från en flod, inkluderade omfattande landskapsarkitektur och använde sand ämnad för badstränder – allt utan nödvändiga tillstånd.

Efter upptäckten av miljöbrotten spärrade myndigheterna av platsen och beordrade att all aktivitet på området skulle upphöra. Enligt brasilianska medier valde Neymar då att i stället att ordna en fest och bada i sjön på området.

Nu kommer beskedet, från stadsstyret i området, att miljöinspektörer återvänt till fastigheten under lördagen och upptäckt "aktivitet" på platsen som "bröt mot besöksförbudet och begår ytterligare miljööverträdelser."

Stadsstyret uppger nu att Neymar kommer att behöva betala ytterligare böter på ett ospecificerat belopp, men att "det totala beloppet ska beräknas efter en fullständig utredning". Utredningen väntas avslutas nästa vecka.

Neymar, 31, köpte lyxfastigheten 2016. Enligt brasilianska medier inkluderar lyxfastigheten bland annat en helikopterplatta, spa och gym.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!