- Foto: N24

Hjälp! Min pojkvän kommer för fort – vad kan jag göra?

Den här veckan undrar en tjej vad hon kan göra för att hennes pojkvän inte ska komma så fort. Vi har massor av idéer.


Hej!

Jag har en pojkvän som kommer väldigt fort, och då är sexet slut. Är det normalt? Vad kan jag göra för att han inte ska komma så fort?

Frågar åt en kompis

Hej kompis!

Det är absolut ingenting konstigt att han kommer för fort. Enligt en dansk studie har var tionde man problem med att komma för snabbt – men som tur är går det givetvis att göra något åt det.

Främst är det otroligt viktigt att ni båda förstår att sexet inte behöver vara slut för att han kommer. Du har rätt till samma njutning som honom – och bara för att han kommer betyder inte det per automatik att han inte kan hjälpa dig på traven.

Till att börja med kan man använda både fördröjningsspray och kondom för att minska känseln i penis. Det fördröjer orgasmen för många.

Men det finns även andra tips och tricks såklart!

Han kan öva själv

... och lära känna sin kropp gör man ju bäst genom att onanera. Så här kan din kille göra: när han börjar närma sig orgasm ska han avbryta. När upphetsningen har avtagit, kan han börja igen. Avbryt igen när det närmar sig. Han ska göra så några gånger och sedan låta sig själv komma.

Andas och pausa

Samma sak kan ni göra själva. När din kille känner att han är nära kan ni bara pausa. Ibland kan det behövas att han inte penetrerar dig under pausen, det är helt individuellt. Kyss varandra, återhämta andan och smek varandra ett tag i stället.

Ett roligare sätt att göra pauser är ju också att byta ställning då och då. Och i vissa ställningar är det både svårare, och lättare att komma.

Nio ytliga och en djup...

En bra metod är också att göra 9-1-8-2-7-3-6-4...- metoden. Det går ut på att killen gör nio ytliga stötar följt av en djup stöt, sedan åtta ytliga stötar följt av två djupa. Till slut kommer det vara en ytlig stöt följd av nio djupa. Då måste ni hålla er till en regel och ja, det kräver lite koncentration.

Ett annat tips är att tänka på något helt annat. Antingen på något osexigt – eller försöka kontrollera sina tankar och känslor när man är på väg att komma. Genom att lära sig förstå sin kropp ännu mer och känna på sig när det absolut inte går att avbryta utlösningen kan man även arbeta utifrån det.

Kan vara depression

Viktigt att tänka på är att många som kommer för tidigt är nervösa och stressade. Det kan även bero på låg självkänsla eller dåligt självförtroende, och i värsta fall depression. Då är det viktigt att han får annan typ av hjälp.

Lycka till!

Vänligen Malin Nilsson, sexexpert på Nyheter24.

Vill du också ställa en fråga åt en kompis? Mejla din fråga till sexochblandat@nyheter24.se eller på Facebook.

Tidigare frågor åt kompisar

Min tjej vill inte ha analsex – vad ska jag göra?

Hjälp! Min kille har varit otrogen – måste jag göra slut?

Jag har svårt att få orgasm – är det något fel på mig?

Mitt sexliv har blivit tråkigt – vad ska jag göra?

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du fått tidig utlösning någon gång?
Tack för din röst!