Bethany, 22, tros ha dödats av sina hundar – men alla tror inte det

Polisen kom fram till att det var 22-årige Bethanys egna hundar som dödat henne. Men på internet frodas andra teorier om vad som egentligen hände – många tror att det är en konspiration för att få avliva pitbullhundarna.


Nyheter24 har tidigare skrivit om 22-åriga Bethany Stephens som hittades livlös i ett skogsparti i Goochland, Virginia, i slutet av förra året. Hon hade då varit på promenad med sina hundar och det var hennes pappa som hittade henne död.

Bethany Stephens blev 22 år gammal. Bild: Facebook

Du kan läsa mer om hennes dödsfall och polisens utredning här.

Hennes kropp var svårt sargad med svåra bit- och rivskador. Polisen James Agnew var på plats och berättade att han tolkade det som en "våldsam attack som initierats av hennes hundar", skriver CBS News. Dessutom hittades hennes mobil som också var täckt med bitmärken.

Samtidigt kom polisen fram till att det inte handlade om en mänsklig förövare – och hundarna pekades efter polisutredningen ut som anledningen till Bethanys död. Bland annat hittades spår av blont människohår i hundarnas magar. De två hundarna, vid namn Tonca och Pacmanska nu avlivas.

På sociala medier syns flera mysiga bilder på Bethany och hennes två hundar. Bild: Facebook

Men många har svårt att smälta den här nyheten – och flera teorier om vad som kan ha hänt med Bethany har dykt upp på sociala medier. Många menar att hundarna var oerhört snälla och nästan aldrig skällde – och att 22-åringen visste hur man skulle handskas med dem eftersom hon jobbat som hundtränare.

Hennes arbetsgivare Tori Trent är en av de som drivit en kampanj under hashtaggen #justiceforbethany där målet är att förhindra avlivningen av "Bethanys bebisar". Hon har på Facebook bland annat skrivit att:

"Jag kunde verkligen bistå den här utredningen genom hur väl jag känner till hundbeteenden, de här hundarna och Bethany också! Det är så mycket här som är överdrivet och fyllt med lögner – så mycket kan jag bevisa!".

Bethany Stephens. Bild: Facebook

En annan av 22-åringens vänner, vid namn Nicole Rudy, tror också att det är något lurt på gång och menar att polisen utgått från falska premisser och ifrågasätter varför hundarna vaktade liket när Bethanys pappa hittade henne död. Det skrev hon tidigare på Facebook – och sen välde fler teorier in i hennes kommentarsfält.

En kvinna lyfte upp prärievargar som en potentiell förövare och hon fick mycket medhåll. 

En annan kvinna har startat en namninsamling för att stoppa avlivningen av pitbull-hundarna. På Facebook skriver hon att "det är något skumt i görningen", skriver Heavy.

En namninsamling som vill förhindra att hundarna avlivas. Bild: Faksimil

Men polisen James Agnew vill inte lyssna på teorierna om Bethanys död och säger att han samt fyra kollegor såg hur hundarna tuggade på hennes revben. Han anser att teorierna på sociala medier förstör för polisens arbete, skriver The Sun

Polisen ska fortsatt undersöka DNA-bevisen som samlades från hundarnas magar.

Se mer om Bethany i videoklippet nedan:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att det är en konspiration?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Man anhållen för våldtäkt utomhus i centrala Åre

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.