Madsen erkänner nu att han styckade Kim Wall – men enligt kritiker ska han inte ha uttalat sig kring hennes död.
Madsen erkänner nu att han styckade Kim Wall – men enligt kritiker ska han inte ha uttalat sig kring hennes död. - Foto: TT/Wikimedia

Polisen gjorde en miss i fallet Kim Wall – nu kritiseras de rejält

Hård kritik riktas nu mot dansk polis efter att de ska ha gjort en blunder i samband med måndagens presskonferens.


Den danska polisen gjorde ett rejält övertramp när de påstod att Peter Madsen, misstänkt för mord, sagt att han visste hur Kim Wall dog. Det menar kritikerna, däribland Kristian Mølgaard, ordförande för danska advokatförbundet, kan försämra Madsens chanser till en opartisk rättegång.

– Polisen har planterat ett intryck som inte försvinner, säger Mølgaard till BT.

Det var i måndags som dansk polis, under en presskonferens, kunde meddela att Peter Madsen erkänt att han styckat Kim Wall och sedan kastat hennes kropp i vattnet i Öresund.

Dessutom kunde polisen uppge att Madsens förklaring var att hon dött till följd av kolmonoxidförgiftning medan han själv befann sig uppe på ubåtens däck, skriver Kvällsposten.

Nu har dock Peter Madsens försvarare, Betina Hald Engmark, dementerat detta. Hon hävdar att polisen lämnat direkt felaktiga uppgifter, och att Madsen över huvud taget inte ska ha uttalat sig kring dödsorsaken.

– Jag var på plats under polisförhöret och har läst igenom hela förklaringen. Och inte på någon punkt har han sagt att han vet hur hon dog, säger Betina Hald Engmark till danska TV2, varför Kristian Mølgaard uttalat sig i ärendet.

Mølgaard menar att felaktig information kan komma påverka juryn i rättegången som ska inledas i vår, och är därför kritisk till polisens uttalanden.

Den danske uppfinnaren har alltså erkänt att han styckat och lämnat kroppen i Kögebukten, men nekar till att ha dödat Kim Wall. Han nekar även till anklagelser om sexualbrott, något han sedan i måndags misstänks för, skriver Kvällsposten.

TV: Peter Madsens älskarinna: "Jag tror på Peter"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med i kritiken?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ekonomens spådom: Då sänks din skatt med flera tusenlappar

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.

Polisen rapporterar om misshandel, Västerås

"Tonårspojke slagen i ansiktet utanför skola.", skriver polisen på sin hemsida.

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

1 timme sedan
Kristdemokraterna vill se mer kärnkraft i Europa. En fråga som partiet planerar att driva i EU-valet, enligt ett pressmeddelande.