En 13-årig pojke har dömts för att ha våldtagit en 12-årig pojke i en park i London.
1 av 2
En 13-årig pojke har dömts för att ha våldtagit en 12-årig pojke i en park i London. - Foto: Google Maps / Pixabay
Attacken skedde i Roe Green Park i Brent i London.
2 av 2
Attacken skedde i Roe Green Park i Brent i London. - Foto: Google Maps

13-åring våldtog 12-åring – när de var på väg till skolan

En tonårig skolpojke attackerade en 12-åring i en park. Han ska ha fått honom att utföra sexuella handlingar – under en halvtimme.


En 13-årig pojke har dömts för att ha våldtagit en 12-årig pojke i en park i London. Tonåringen ska ha attackerat 12-åringen när han var på väg till skolan. Han ska ha fått honom att utföra sexuella handlingar under en halvtimme, skriver Independent.

Polisens utredare tror att 13-åringen valde ut 12-åringen eftersom han var liten för sin ålder.

När den attackerade pojken tillslut släpptes tog han sig till skolan där han berättade vad som hade hänt för sina lärare, som i sin tur kontaktade polisen.

Attacken skedde i Roe Green Park i Brent i London. Bildkälla: Google Maps

Den dömde 13-åringen var en timme sen till skolan. Han hävdade att han hade varit i parken med sina vänner, men kunde identifieras genom kameraövervakning och att 12-åringen själv pekade ut honom.

Även kriminalteknisk bevisning kopplade ihop 13-åringen med brottsoffret.

– Ett dna-prov togs från underkläderna han bar som matchade både honom och offret, säger åklagaren Charles Royale, enligt Independent.

Den dömde 13-åringen själv nekar till att han ska ha utfört våldtäkten. Samtidigt vägrade han att svara på frågor från polisen. Han begärde också att hans familj inte skulle finnas på plats i rättssalen.

– Jag tror att den tilltalade inte kan erkänna för sig själv eller sin familj att han utfört denna våldsamma sexuella attack, men bevisen att han gjorde det är överväldigande. Jag är övertygad att han visste att offret var under 13, och jag är övertygad att han valde honom bara för att han var så liten och sårbar, säger åklagaren.

13-åringen dömdes för bland annat våldtäkt mot barn och kidnappning. Straffet väntas han få i oktober, skriver Independent.

Se också klippet om den nya sexdockan som har ett "våldtäktsläge":

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

1 timme sedan
Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

1 timme sedan
Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Geely dumpar Volvo-aktier – kursen faller

1 timme sedan
AB Volvos aktie faller med 4,5 procent sedan kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelat att man sålt av hela sitt innehav av B-aktier i AB Volvo för drygt 14 miljarder kronor.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.