Kim Wall, 30, befaras ha blivit mördad i Ubåts-dramat.
1 av 3
Kim Wall, 30, befaras ha blivit mördad i Ubåts-dramat. - Foto: TT/Wikimedia
Ubåten Nautilus är den största privatbyggda ubåten någonsin, och konstruerades 2008 av danske Peter Madsen.
2 av 3
Ubåten Nautilus är den största privatbyggda ubåten någonsin, och konstruerades 2008 av danske Peter Madsen. - Foto: Wikimedia
Kim Wall, 30, är frilansjournalist och har bland annat jobbat för The Guardian, Vice och New York Times.
3 av 3
Kim Wall, 30, är frilansjournalist och har bland annat jobbat för The Guardian, Vice och New York Times. - Foto: TT

Polisens nya teori om ubåts-dramat: "Letat på fel ställe"

30-åriga Kim Wall är fortfarande försvunnen och den danske uppfinnarens historia fortsätter att ändras. Nu jobbar polisen med en ny teori.


30-åriga journalisten Kim Wall är fortfarande försvunnen. Nu har polisen en ny teori om vad som kan ha hänt med svenskan. Danska forskaren Peter Madsen är häktad och polisen undersöker hur långt ut den omtalade ubåten kan ha färdats.

Historien har varit den mest omtalade i Sverige på länge. Den danske uppfinnaren Madsen åkte på torsdagen ut på havet i sin egna ubåt Nautilius. Med sig hade han en 30-årig svensk journalist som ville skriva en artikel.

Här kan du läsa allt om ubåts-dramat.

Sen ska Madsen ha släppt av kvinnan vid en restaurang som vid tillfället hade stängt för kvällen. Men fortfarande har hon alltså inte hittats. På natten slog hennes pojkvän larm till polisen. 

Ubåten hittades på fredagsförmiddagen och där hittades också den danske uppfinnaren. Men ingen Kim Wall. Kort senare så sjönk ubåten, samtidigt ändras Madsens historia. Polisen tror därför att ubåten kan ha sänkts med flit. 

Även om det i nuläget känns som ett avsnitt av en deckarserie så jobbar polisen med flera nya teorier. Madsen är häktad misstänkt för att ha orsakat Kim Walls död.

Den danska polisen tror också att det är möjligt att Kim Wall blev avsläppt utanför Öresundsregionen. Exempelvis kan hon ha förts till Tyskland, berättar polisen för Kvällsposten. De jobbar nu efter den teorin – och kan behöva assistans av tysk och svensk polis.

Här kan du också läsa Leif GW Perssons teori om vad som hänt.

TV: Ubåts-dramat: Här är allt som har hänt

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du följt dramat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Aktien i L'Oréal – stor fransk tillverkare av kosmetika – lyfter med över 6 procent på Parisbörsen efter en rapport som visar på bättre försäljning än väntat i första kvartalet.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Facket om Kinberg Batra: Toxisk ledarstil

Facket riktar hård kritik mot landshövding Anna Kinberg Batra, vars ledarstil beskrivs som toxisk.

Kinesiska miljonstäder sjunker

Nästan hälften av Kinas storstadsområden sjunker mer än tre millimeter om året, visar en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Science. 270 miljoner personer bor i områdena vilket motsvarar 29 procent av Kinas befolkning, rapporterar CNN.

Två gripna för attack mot Navalnyjs stabschef

Två personer har gripits i Polen, misstänkta för att i Litauen ha attackerat den döde ryske regimkritikern Aleksej Navalnyjs tidigare stabschef med en hammare.