En restaurang i Kina möts av hård kritik.
En restaurang i Kina möts av hård kritik. - Foto: TT/Faksimil Twitter/Google Maps

Restaurang möts av kritik – erbjöd rabatt baserat på bröststorlek

En restaurang i Kina möts av hård kritik efter att de erbjudit kunder rabatt baserat på storleken på deras bröst.


En restaurang i Hangzhou, Kina, ska ha erbjudit kunder mer eller mindre rabatt baserat på deras bröststorlek, rapporterar den kinesiska tidningen Qianjiang Evening Post.

Restaurangen, som heter "Trendy Shrimp", ska ha plocket bort bilden efter att tidningen rapporterade om den i början av augusti, skriver BBC.

Enligt bilden som ska ha stått på restaurangens disk, med "hela staden är ute efter BRÖST" som slogan, ska en a-kupa ska ha gett fem procent rabatt medan som en g-kupa gav 65 procents rabatt på restaurangens mat.

På sociala medier har bilden spridits och lokalbor har rasat över bilden. Klagomål som lämnats till fullmäktige menar att det är diskriminerande mot kvinnor och vulgärt. 

Lan Shenggang, chef på restaurangen, ska dock ha försvarat det och menat att restaurangen fått 20 procent fler kunder. Så här ska han ha sagt till BBC:

– En del av tjejerna vi mötte var väldigt stolta och hade inget att dölja.

TV: Videon avslöjar restaurangägarens rasistiska skämt


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

1 timme sedan
USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.