Han tar hand om dödssjuka barnen – fram till sista andetaget

Mohamed Bzeek är fosterpappa till obotligt sjuka barn i Los Angeles. Han har tagit hand om dessa barn i över 20 års tid.


Barnen kommer att dö. 

Mohamed Bzeek vet det, men efter mer än 20 år som fosterförälder fortsätter han att ta hand om dödssjuka barn. Obotligt dödsjuka barn. 

– Det finns ett sätt, du måste älska dem som dina egna. Jag vet att de är sjuka och jag vet att de kommer att dö. Jag gör mitt bästa som människa och överlåter resten åt Gud, säger Mohamed Bzeek till Los Angeles Times

Bildkälla: Youtube

Till en början var han ensam fosterförälder innan han mötte sin fru Dawn. De tog hand om flera sjuka barn ihop innan Dawn olyckligt gick bort. Tillsammans fick de en son som heter Adam. Adam föddes som kortväxt och med benskörhet. En simpel sak som att byta en blöja var riskabelt då det kunde bryta av benen i hans kropp. 

Men han menar på att han aldrig varit frustrerad över det faktum att hans enda biologiska barn föddes med en funktionsnedsättning. 

– Det var så Gud skapade honom, säger han. 

När Mohamed var 62 år fick han cancer. När han behandlades på sjukhuset frågade personalen var hans familj höll hus. 

– Jag har ingen familj svarade jag. Men vart är din fru? Jag har ingen fru förklarade jag för dem. Jag kände mig så ensam och rädd. Precis som de ensamma och sjuka barnen, säger han i en intervju på Youtube.

Mohamed Bzeek, liksom alla oss andra, tycker att alla barn förtjänar en familj. Mamma, pappa, bröder och systrar, men de är helt ensamma. 

– De behöver någon som säger till dem att "vi gör det här tillsammans, jag finns här". De behöver trygghet. 

TV: Här får cancersjuka Donna se sitt barnbarn för första gången

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du kunnat göra samma sak som Mohamed Bzeek?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".