Mark Cropp tatuerade hela ansiktet på fyllan i fängelset.
1 av 3
Mark Cropp tatuerade hela ansiktet på fyllan i fängelset. - Foto: Faksimil/TT
Nu har han svårt att få jobb.
2 av 3
Nu har han svårt att få jobb. - Foto: SVENSKA DAGBLADET
Men en hjälpande ser ut att rädda honom från sin tuffa sits!
3 av 3
Men en hjälpande ser ut att rädda honom från sin tuffa sits! - Foto: Faksimil/News Capital

Mark, 19, har svårt att få jobb – på grund av sin ansiktstatuering

Mark Cropp från Nya Zeeland har inte haft det lätt i livet, men nu ser saker ut att vända för honom efter en jobbansökan på Facebook.


Ansiktstatueringar kan helt klart se ganska obehagliga ut, vare sig det rör sig om en tårdroppe under ögat eller en bajs-emoji mitt i pannan. Oavsett vilket anses tatueringar i ansiktet ofta vara ett tecken på gränslöshet, och kan medföra problem i yrkeslivet.

Så är det definitivt för Mark Cropp, 19, från Nya Zeeland som har texten "DEVAST8", ödelägga, tatuerad i hela fejset. Den, inte så välkomnande, tatueringen skaffade han för några månader sedan i fängelset, efter att ha blivit berusad på hembränt.

Nu hoppas den tatuerade tonåringen, som dömdes till två år i fängelse som sjuttonåring, att kunna få ordning på sitt liv. Han är dock oroad att ansiktsbläcket kan göra det svårt för honom.

– En del av anledningen till att jag blev som jag blev är för att jag inte haft några föräldrar. Jag växte upp med droger och alkohol omkring mig och blev kriminell, säger Cropp till NZ Herald, som också uppger att han tillgrep kriminalitet för att kunna försörja sig och sin gravida flickvän.

Han förklarar tatueringen som ett slags självförsvar efter att andra fångar börjat bete sig hotfullt mot honom.

– I fängelset ryggar folk tillbaka för tatuerade personer. En, "se upp för den snubben", typ av grej, säger Cropp.

Trots oron över att inte kunnat få ett jobb vill han dock inte ta bort tatueringen, vilket fängelsen i Nya Zeeland erbjuder nästintill gratis.

Istället la han upp en jobbansökan på en Facebook-grupp efter att ha fått höra från arbetsförmedlingen att "Jag skulle absolut inte anställa dig med det där på ditt ansikte. Jag skulle inte ens ta en andra titt på dig".

Nu verkar det som att hans spontana ansökan kan komma ge hans liv en fantastisk vändning. Douglas George Hebert äger nämligen en byggfirma, som nu erbjudit honom anställning med en lön på 22 dollar i timmen.

– Vi har alla fattat dåliga beslut, det betyder inte att vi är dåliga människor. Jag är själv en stor brun man täckt i tatueringar, och jag har själv blivit dömd av människor som inte ens känner mig, säger han till tidningen.

Facebook-inlägget ledde även till att en laserklinik erbjudit honom att ta bort tatueringen gratis, och dessutom betala resan, ett erbjudande som fick 19-åringen att tänka om. Han har nu beslutat sig för att ta bort sin ansiktstatuering, rapporterar NZ Herald.

En solskenshistoria med andra ord. Vi hoppas att Mark nu kan få ordning på sitt liv och fortsätta på samma bana, för visst är väl alla värda en andra chans!

Se mer: Hade inga tatueringar första gången han greps – nu ser han ut så här

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du anställt honom?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.