Greg solade utan solkräm – det skulle han inte gjort

20-årige Greg underskattade solen när han arbetade och smörjde in sig i solkräm. Bilderna visar den hårda läxan han lärde sig.


Hur många gånger har du inte tänkt "men det kommer inte hända mig" när någon tjatar om solskyddsfaktor, och därmed ignorerat det totalt?

Well, det kanske är dags att tänka om. 

20-årige Greg Binnie från Edinburg, Skottland, arbetar som trädgårdsmästare. Eftersom Greg ska på semester till Ibiza har han valt att arbeta extra, för att få ihop bra med pengar.

Men i helgen slog värmeböljan till, och den tog hårt på honom när han jobbade.

Greg hade underskattat hur stark solen egentligen var och tänkt att det inte skulle vara så illa att gå utan solkräm, skriver brittiska Metro.

– Jag märkte att jag kände mig väldigt varm i lördags, men jag fortsatte bara klippa gräset, berättar han för Metro.

Som om vi alla inte har tänkt den tanken och ångrat oss bittert efteråt... eller hur?

I alla fall. Man kan säga att det var en läxa som kommer svida länge.

Dagen efter började blåsor poppa upp på hans axlar.


Greg hade nämligen bränt sig så hårt att han fick en andra gradens brännskada på axlarna och nacken. Sedan dess har han varit sängliggandes och får inte börja arbeta igen förrän i slutet av veckan.

– Min mamma och pappa var chockade över hur det kunde gå så illa. De har verkligen ställt upp och hjälpt mig nu när jag har varit sängliggandes, berättar Greg.


Greg behandlar sig själv med hudvårdsprodukter och aloe vera-spray. Han har även läst på nätet att man kan använda naturell yoghurt, vilket verkar fungera bra.

– Det gör otroligt ont, även om jag bara rör mina armar eller lägger mig. Jag har försökt sova på magen men det har inte varit någon succé, berättar Greg.

Greg hade precis kommit hem från en månads resa i Australien där han hade använt solkräm varje dag. Men när han kom tillbaka till Skottland antog han att han skulle tåla solen. Nu vill han varna andra och menar att man inte ska vara naiv.

– Jag kommer absolut vara mer försiktig från och med nu. Jag har blivit solbränd förut, men inte så här extremt. Jag har verkligen lärt mig en läxa, säger Greg till Metro

Se även Julia, 17, som glömde något viktigt när hon solade: "Jag kunde inte se":

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du använda solkräm?
Tack för din röst!