6-årige pojken var elak mot sin flickvän – här är urgulliga ursäkten

Den här sexårige pojken var elak och gjorde slut med sin flickvän. Då tvingade mamman honom att be om ursäkt, på ett väldigt gulligt sätt.


De flesta har nog kommit hem från skolan som barn, livrädda för hur föräldrar ska reagera på något en gjort. Så var definitivt fallet för sexårige Callum från Nordirland, som dumpat sin flickvän på ett riktigt taskigt sätt.

Allt började med att Billy-Rea, klasskompis tillika flickvän med Callum, lekte på skolgården. När Callum frågade om han fick vara med och leka blev svaret nej. Taskigt må tyckas, men pojkens hämnd var minst sagt överdriven.

Upprörd gick Callum nämligen till sin kompis för att be om råd, och fick en riktigt dålig uppmaning om vad han skulle säga tillbaka.

– Min son sa ord som ALDRIG bör lämna en sexårings mun, och gjorde slut inför massa skolkamrater. När han kom hem var han riktigt skamsen och berättade vad som hade hänt. Då ringde jag flickans mamma för att kolla om hon var okej, berättar mamman Zowiie Williams för brittiska Metro.

Då visade det sig att flickan gått hem från skolan samma dag för att hon blivit så ledsen, något som fick Zowiie att bli riktigt besviken på sin son. Samtidigt som hon gladdes över att han varit ärlig med sitt beteende var hon bestämd i att Callum skulle be om ursäkt. Och tillsammans kom de på den gulliga idéen.

– Jag förklarade att han definitivt inte borde ha sagt så elaka saker bara för att en kompis tyckte det. Han måste klara av att tänka själv, fortsätter mamman. 

Så vad blev lösningen? Sexåriga Callum gick och köpte blommor till sin kärlek.

Bildkälla: Facebook

– Att bara köpa blommor löser inte problemet, och jag försäkrade mig om att min son inte tror att han kan gå runt och vara elak och tro att presenter löser allt. Nu förstår han att det aldrig är okej att vara elak mot någon, något jag har starka känslor kring, säger Zowiie.

Morgonen efter bråket gick mamman och sonen tillsammans och köpte blombuketten, som Callum sedan fick presentera för sin kärlek, inför alla andra på skolgården.

Pojken ska ha sagt att: "Billy-Rea, de här är till dig, jag ber så mycket om ursäkt för att jag var elak igår", när han lämnade över blommorna. Gulligt nog förlät flickan då Callum, och miniparets kärlek var återigen ett faktum.

– Hon tog emot blommorna och gav honom en stor kram. Hon log som bara den, och efter skolan promenerade de hem hand i hand, berättar mamman, som tillägger att alla föräldrar har olika sätt att lösa problem på. 

– Han har lärt sig att gå sin egen väg och tänka efter själv. Jag är väldigt stolt över honom, och han har verkligen lärt sig en läxa, säger Zowiie till brittiska Metro.

Se mer: Satte upp en kamera i barnkammaren – fångade årets gulligaste tvillingar

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du förlåtit honom?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.