De två småflickorna lämnades ensamma i en bil i 15 timmar.
1 av 4
De två småflickorna lämnades ensamma i en bil i 15 timmar. - Foto: Pixabay/TT
Deras mamma lämnade dem för att hänga med vänner.
2 av 4
Deras mamma lämnade dem för att hänga med vänner. - Foto: Pixabay
Flera personer hörde flickorna gråta men ingen agerade.
3 av 4
Flera personer hörde flickorna gråta men ingen agerade. - Foto: TT
Mamman tog inte döttrarna till läkare först för att hon inte ville hamna i "trubbel".
4 av 4
Mamman tog inte döttrarna till läkare först för att hon inte ville hamna i "trubbel". - Foto: Pixabay

Två småflickor dog – efter att ha blivit lämnade i 15 timmar

De två små flickorna, ett och två år gamla, lämnades ensamma i mammans bil i över 15 timmar innan hon tog dem till sjukhus.


En 19-årig mamma från Texas, USA sitter misstänkt för att ha dödat sina två barn genom att lämna dem i en bil, skriver CNN. 

De två flickorna, ett och två år gamla, lämnades av mamman medan hon och hennes 16-årige vän hängde i ett hus med flera andra personer. 

De två flickorna satt ensamma i över 15 timmar och var medvetslösa innan mamman tog dem till en närliggande vårdcentral. Där konstaterades det att flickornas tillstånd var allvarligt och de fördes genast till sjukhus där de senare avled. 

I de första förhören sade mamman att flickorna kollapsat efter att ha luktat på blommor vid en lokal sjö. Men polisen fattade misstankar och efter flera förhör erkände mamman att hon lämnat flickorna ensamma. 

Under de 15 timmarna ska flera personer i huset ha hört flickorna gråta i bilen, men ingen ska ha agerat. Den 16-årige vännen ska även ha sovit en stund i bilen när flickorna fortfarande var där. 

När mamman upptäckte att barnen var medvetslösa ska hon ha tagit ut dem och försökt väcka dem genom att ge dem ett bad. Anledningen till att hon väntade så länge med att ta flickorna till sjukhus sade hon var för att hon inte ville hamna i "trubbel". 

Dödsorsaken ska ha varit uttorkning. Under tiden flickorna satt i bilen nådde temperaturerna strax över 30 grader vid flera tillfällen, skriver CNN

Nyheter24 har tidigare skrivit om det chockerande klippet där en mamma ses lägga sitt barn vid vägkanten och sedan gå därifrån. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Bil
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du suttit ensam i en bil som barn?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.